NejRecept.cz Pečivo Chléb Hop šup chlebíček bez práce, bez kynutí a s křupavou kůrkou
Hop šup chlebíček bez práce, bez kynutí a s křupavou kůrkou
Recept Hop šup chlebíček bez práce, bez kynutí a s křupavou kůrkou
Foto: Triniti

Chlebíček, který nepotřebuje ani minutu kynout a přesto je krásně nadýchaný a jemný uvnitř a zvenku je extrémně křupavý. Vůně při pečení vás omámí a nevydržíte, aby chlebík vychladl a už ho budete krájet. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   13.9.2019

Hop šup chlebíček bez práce, bez kynutí a s křupavou kůrkou

Chlebíček, který nepotřebuje ani minutu kynout a přesto je krásně nadýchaný a jemný uvnitř a zvenku je extrémně křupavý. Vůně při pečení vás omámí a nevydržíte, aby chlebík vychladl a už ho budete krájet. Autor: Triniti

20 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
400 g
hladká mouka
1 lžička
sůl
1 lžička
kmín
300 ml
vlažná voda
1 lžička
kr. cukr
1 bal.
sušené droždí
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. V malé misce smícháme vodu, cukr a droždí. Nemusíte čekat, až vznikne kvásek, ale pokračujeme hned. Přidáme ostatní suroviny a promícháme.
  2. Hmotu pouze spojíme. Těsto nalijeme do připravené zapékací mísy vystlané pečícím papírem a vložíme ji hned do trouby, kterou jsme vyhřály na 220 stupňů.
  3. Během pečení chlebík potřeme dva krát slanou vodou a jednou po upečení. Necháme vychladnout na mřížce.
  4. Pečení závisí od trouby, proto je třeba chlebíček sledovat. Když má krásně zlatou kůrku, chlebík je hotový.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Meďánek    ·   5.6.2023   ·   Odpovědět   ·  

Totální propadák

Meďánek    ·   5.6.2023   ·   Odpovědět   ·  

Peču chleba již několik let. Tento recept je však za mne největší propadák. Chleba nenaběhl chuťově nic moc. Budu se držet osvědčených receptů, mezi které tento rozhodně nepatříza mně propadák.

Alena Horčičková    ·   25.4.2023   ·   Odpovědět   ·  

Chléb byl výborný všem chutnal a je snadný na přípravu přidávám ještě semínka

NejLucka NejLucka    ·   27.4.2023   ·   Odpovědět   ·  

díky :)

Dominika Sládková    ·   28.12.2022   ·   Odpovědět   ·  

Byl poměrně malý, málo vyběhl, přidala bych víc soli. Ale chuťově dobrý, za tu rychlost a láci ingerdiencí 1. Díky.

Miru Hošková    ·   20.8.2022   ·   Odpovědět   ·  

Můj první chleba v životě a povedl se! :-) Přidala jsem slunečnicová a sezamová semínka, to my rádi. Recept je neskutečně jednoduchý a výsledný chlebík úplně vynikající! Hned se po něm zaprášilo a právě jsem vytáhla z trouby druhý :-D Děkuji za skvělý recept a posílám fotky..

Vendy Menšíková    ·   3.6.2021   ·   Odpovědět   ·  

Díky za recept je fakt moc dobrý 😁😁😁

Zuzana K.    ·   22.3.2021   ·   Odpovědět   ·  

Krásný den, recept je super rychlý a chuť výborná. Jen jsem místo kmínu osmažila Cibulku a přidala dovnitr. Fantastické :)

Jana123    ·   26.2.2021   ·   Odpovědět   ·  

"Pečení závisí od trouby, proto je třeba chlebíček sledovat." Pokud budu chleba péct, budu se řídit tím časem 35 minut, právě že se mi nějak nechce u trouby stát a sledovat ji. :-)

Jana123    ·   27.2.2021   ·   Odpovědět   ·  

Tak chlebík jsem pekla asi 55 minut, ale u trouby jsem neseděla. :-) Chuťově je dobrý, zase jiný recept.

Sonia K    ·   24.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Vcera jsem ho vyzkousela a je opravdu skvely, rychly a vyborny. Moc dekuji za recept.

NejLucka NejLucka    ·   25.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Díky :)

Ivka01    ·   16.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Moc dobrý chlebíček....děkuji za jednoduchý recept....

Margueritte17    ·   1.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Vynikajici chleb. Byla jsem mile prekvapea, ze je tak chutny a krupavy. Hlavne je rychly :-) Doporucuji!!!

starákoza    ·   29.3.2020   ·   Odpovědět   ·  

Recept a popis pana Františka mě hodně zaujal :-)) ale vůbec sušené droždí nepoužívám a vidím, že se prodávají různé gramáže. Prosím o radu, kolik gramů droždí. Děkuji.

Margueritte17    ·   1.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

10g suseneho drozdi odpovida 1 kostce 42g drozdi :-)

starákoza    ·   23.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Děkuji za poučení :-)

František Běleš    ·   21.3.2020   ·   Odpovědět   ·  

Tak jsem ten chleba vyzkoušel a bylo to rychlé a dobré udělal jsem dva bochníky (každý z kila mouky ) a než se ten druhý upekl tak jsem skoro půlku toho prvního sežral sám jak je bobrý (holt zlatý český ručičky) Dekuji .

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář