NejRecept.cz Pečivo Chléb Hop šup chlebíček bez práce, bez kynutí a s křupavou kůrkou
Hop šup chlebíček bez práce, bez kynutí a s křupavou kůrkou
Recept Hop šup chlebíček bez práce, bez kynutí a s křupavou kůrkou
Triniti Triniti    ·   13.9.2019

Hop šup chlebíček bez práce, bez kynutí a s křupavou kůrkou

Chlebíček, který nepotřebuje ani minutu kynout a přesto je krásně nadýchaný a jemný uvnitř a zvenku je extrémně křupavý. Vůně při pečení vás omámí a nevydržíte, aby chlebík vychladl a už ho budete krájet. Autor: Triniti

20 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
400 g
hladká mouka
1 lžička
sůl
1 lžička
kmín
300 ml
vlažná voda
1 lžička
kr. cukr
1 bal.
sušené droždí
Postup receptu
Vytisknout
  1. V malé misce smícháme vodu, cukr a droždí. Nemusíte čekat, až vznikne kvásek, ale pokračujeme hned. Přidáme ostatní suroviny a promícháme.
  2. Hmotu pouze spojíme. Těsto nalijeme do připravené zapékací mísy vystlané pečícím papírem a vložíme ji hned do trouby, kterou jsme vyhřály na 220 stupňů.
  3. Během pečení chlebík potřeme dva krát slanou vodou a jednou po upečení. Necháme vychladnout na mřížce.
  4. Pečení závisí od trouby, proto je třeba chlebíček sledovat. Když má krásně zlatou kůrku, chlebík je hotový.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Dominika Sládková    ·   28.12.2022   ·   Odpovědět   ·  

Byl poměrně malý, málo vyběhl, přidala bych víc soli. Ale chuťově dobrý, za tu rychlost a láci ingerdiencí 1. Díky.

Miru Hošková    ·   20.8.2022   ·   Odpovědět   ·  

Můj první chleba v životě a povedl se! :-) Přidala jsem slunečnicová a sezamová semínka, to my rádi. Recept je neskutečně jednoduchý a výsledný chlebík úplně vynikající! Hned se po něm zaprášilo a právě jsem vytáhla z trouby druhý :-D Děkuji za skvělý recept a posílám fotky..

Vendy Menšíková    ·   3.6.2021   ·   Odpovědět   ·  

Díky za recept je fakt moc dobrý 😁😁😁

Zuzana K.    ·   22.3.2021   ·   Odpovědět   ·  

Krásný den, recept je super rychlý a chuť výborná. Jen jsem místo kmínu osmažila Cibulku a přidala dovnitr. Fantastické :)

Jana123    ·   26.2.2021   ·   Odpovědět   ·  

"Pečení závisí od trouby, proto je třeba chlebíček sledovat." Pokud budu chleba péct, budu se řídit tím časem 35 minut, právě že se mi nějak nechce u trouby stát a sledovat ji. :-)

Jana123    ·   27.2.2021   ·   Odpovědět   ·  

Tak chlebík jsem pekla asi 55 minut, ale u trouby jsem neseděla. :-) Chuťově je dobrý, zase jiný recept.

Sonia K    ·   24.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Vcera jsem ho vyzkousela a je opravdu skvely, rychly a vyborny. Moc dekuji za recept.

NejLucka NejLucka    ·   25.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Díky :)

Ivka01    ·   16.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Moc dobrý chlebíček....děkuji za jednoduchý recept....

Margueritte17    ·   1.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Vynikajici chleb. Byla jsem mile prekvapea, ze je tak chutny a krupavy. Hlavne je rychly :-) Doporucuji!!!

starákoza    ·   29.3.2020   ·   Odpovědět   ·  

Recept a popis pana Františka mě hodně zaujal :-)) ale vůbec sušené droždí nepoužívám a vidím, že se prodávají různé gramáže. Prosím o radu, kolik gramů droždí. Děkuji.

Margueritte17    ·   1.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

10g suseneho drozdi odpovida 1 kostce 42g drozdi :-)

starákoza    ·   23.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Děkuji za poučení :-)

František Běleš    ·   21.3.2020   ·   Odpovědět   ·  

Tak jsem ten chleba vyzkoušel a bylo to rychlé a dobré udělal jsem dva bochníky (každý z kila mouky ) a než se ten druhý upekl tak jsem skoro půlku toho prvního sežral sám jak je bobrý (holt zlatý český ručičky) Dekuji .

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář