Hop šup chlebíček bez práce, bez kynutí a s křupavou kůrkou

Chlebíček, který nepotřebuje ani minutu kynout a přesto je krásně nadýchaný a jemný uvnitř a zvenku je extrémně křupavý. Vůně při pečení vás omámí a nevydržíte, aby chlebík vychladl a už ho budete krájet. Autor: Triniti

Přidal:, 13.9.2019
Kategorie: Chléb, Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Hop šup chlebíček bez práce, bez kynutí a s křupavou kůrkou

Suroviny

400 ghladká mouka
1 lžičkasůl
1 lžičkakmín
300 mlvlažná voda
1 lžičkakr. cukr
1 bal.sušené droždí

Postup přípravy

  1. V malé misce smícháme vodu, cukr a droždí. Nemusíte čekat, až vznikne kvásek, ale pokračujeme hned. Přidáme ostatní suroviny a promícháme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Hmotu pouze spojíme. Těsto nalijeme do připravené zapékací mísy vystlané pečícím papírem a vložíme ji hned do trouby, kterou jsme vyhřály na 220 stupňů.
  3. Během pečení chlebík potřeme dva krát slanou vodou a jednou po upečení. Necháme vychladnout na mřížce.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pečení závisí od trouby, proto je třeba chlebíček sledovat. Když má krásně zlatou kůrku, chlebík je hotový.