Houbová omáčka s knedlíkem

Jelikož je sezóna hub a z každé strany se na mě hrnou fotky s houbami, mám pro vás tip! Vynikající houbová omáčka. Podáváme s knedlíkem nebo vařenými bramborami. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Přidal:, 31.7.2016
Kategorie: Oběd
Recept Houbová omáčka s knedlíkem

Suroviny

500 ghub
1 lžícesádla
1 ksbobkový list
3 kulikynového koření
2 rovné lžícehladké mouky
dle chutisůl, čerstvě drcený pepř
3 lžičkyocta
špetkacukru
1 kscibule
1 kelímeksmetany ke šlehání
mléko dle potřeby

Postup přípravy

  1. Očištěné houby pokrájíme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Na sádle zpěníme cibuli a přidáme houby. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a nové koření a chvilku restujeme.
  3. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Čas záleží na druhu hub. Ve smetaně rozmícháme mouku a nalijeme na podušené houby.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Přidáme ocet, cukr, podle potřeby mléko a na mírném ohni chvilku provaříme. Podle chuti případně dosolíme.
  5. Podáváme s knedlíkem nebo vařenými bramborami.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Autor: Naďa I. (Rebeka)