Hráškové noky se slaninou a parmazánem

Trošku jiné jídlo než klasické bramborové noky s masem na omáčce. Musela jsem trochu upustit od masa, udělat si jakýsi detox, ale tak řekněme si pravdu, kdo vydrží dlouho bez masa. Alespoň takto jsem si musela chuť masa přiblížit, tak jsem si k nim přidala i opečenou slaninu. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 12.3.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Hráškové noky se slaninou a parmazánem

Suroviny

200 gmraženého hrášk
1 ksvejce
80 ghladké mouky
špetkasůl, bílý mletý pepř
100 ganglické slaniny
hrstparmazánových hoblinek

Postup přípravy

  1. Hrášek klasickým způsobem spaříme v horké vodě. Nevaříme ho dlouho, aby neztratil krásnou zelenou barvu. Slijeme a necháme vychladnout.
  2. Potom protlačíme jako bramborovou kaši (nebo pokud chcete hladkou hmotu, použijeme tyčový mixér), přidáme mouku, vajíčko, osolíme, opepříme a vypracujeme těsto, kterou by mělo mít takovou konzistenci, aby se daly vykrajovat větší noky.
  3. Pomocí dvou lžic vytvarujeme noky, které házíme do osolené vařící vody a když noky vyplavou na povrch, vybíráme.
  4. Podávala jsem s vyškvařenou slaninou a parmazánovými hoblinkami.

Můj blog: Vaření s Tomem