Hráškové noky se slaninou a parmazánem

Recept Hráškové noky se slaninou a parmazánem

Přidal: , 12.3.2018

Kategorie: Luštěniny, Hrách, Noky, Oběd, Přílohy

FOTO OD VÁS
Recept Hráškové noky se slaninou a parmazánem
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Trošku jiné jídlo než klasické bramborové noky s masem na omáčce. Musela jsem trochu upustit od masa, udělat si jakýsi detox, ale tak řekněme si pravdu, kdo vydrží dlouho bez masa. Alespoň takto jsem si musela chuť masa přiblížit, tak jsem si k nim přidala i opečenou slaninu. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Recept Hráškové noky se slaninou a parmazánem
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 12.3.2018

Kategorie: Luštěniny, Hrách, Noky, Oběd, Přílohy

SUROVINY

200 gmraženého hrášk
1 ksvejce
80 ghladké mouky
špetkasůl, bílý mletý pepř
100 ganglické slaniny
hrstparmazánových hoblinek

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Hrášek klasickým způsobem spaříme v horké vodě. Nevaříme ho dlouho, aby neztratil krásnou zelenou barvu. Slijeme a necháme vychladnout.
  2. Potom protlačíme jako bramborovou kaši (nebo pokud chcete hladkou hmotu, použijeme tyčový mixér), přidáme mouku, vajíčko, osolíme, opepříme a vypracujeme těsto, kterou by mělo mít takovou konzistenci, aby se daly vykrajovat větší noky.
  3. Pomocí dvou lžic vytvarujeme noky, které házíme do osolené vařící vody a když noky vyplavou na povrch, vybíráme.
  4. Podávala jsem s vyškvařenou slaninou a parmazánovými hoblinkami.

Můj blog: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit