Hrnková kulajda

Přidal: NejLucka, 1.2.2017
Kategorie: Houbová a Žampionová polévka, Husté polévky, Polévky, Kulajda, Nejlepší polévky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Hrnkové recepty jsou populární hlavně u sladkých dezertech, hrnek mouky, hrnek cukru, hrnek tohoto a hrnek tohoto. Nemusíte mít žádnou váhu a koláček se vám podaří. V jednom časopise jsem našla recept i na hrnkovou polévku, kulajdu, tak jsem musela vyzkoušet. Je fantastická. Hlavně já bych mohla jíst celý den kopr, je to fantastická bylinka, kterou buď máte rádi nebo ji nesnášíte :)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 1.2.2017
Kategorie: Houbová a Žampionová polévka, Husté polévky, Polévky, Kulajda, Nejlepší polévky
SUROVINY
hrnekhub
hrnekbrambor
dle chutisůl, pepř
kousekmásla na jíšku
trochumouky na jíšku
dle chutikopr
kuřecí vývar
lžíce octa
nové koření
bobkový list
půl hrnku smetany
vejce
- Připravíme si dva kastrůlky. V jednom si uvaříme na kostičky nakrájené brambory, nové koření a bob.list . V půli vaření přidáme i houby.
- V druhém si uděláme jíšku, necháme vychladnout a zalijeme horkým vývarem.
- Promícháme a řádně provaříme. Pak přidáme brambory i s vodou a houbami. Přidáme nasekaný kopr, ocet, sůl a pepř. Ještě chvilku vaříme a nakonec smetanu.
- Vypneme, vložíme kousek másla a podáváme s pošírovaným vajíčkem.
Zdroj: Vaření a pečení s láskou
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hrnčeková kulajda.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Zupa grzybowa z proporcjami składników w kubku.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Böhmische Pilzsuppe mit pochiertem Ei (Tassenrezept) an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Bögrés tejfölös gombaleves.
KOMENTÁŘE K RECEPTU