Hrnkový makový koláč bez použití mixéru
Za 5 minut připraven a šup do trouby péct. Velmi jednoduchý, hrnkový, bez váhy a dokonce i bez použití mixéru. Já mám ráda mák a tento koláček je výborný - bez krému, vůbec není suchý, je vláčný a dokážu si ho představit i s džemem pod čokoládou. Autor: Janka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
1 hrnek = 250 ml
1 hrnekolej
2 hrnkykr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
4 ksžloutky
2 hrnkybílý jogurt
2 hrnkypolohrubá mouka
2 hrnkymletý mák
1 bal.prášek do pečiva
Poleva:
150 ghořká čokoláda (1 bal.)
2 lžíceoleje
- Ve velké misce smícháme všechny suroviny na přípravu těsta - cukr, olej, vanilku, vaječené žloutky, mouku, mák, prášek do pečiva a jogurt.
- Po upečení koláč vyjmeme a necháme vychladnout.
- Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali olej.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hrnčekový makový koláč bez použitia mixéra.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Makowiec bez miksera z proporcjami składników w kubku.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Mohnkuchen ohne Rührgerät (ein Tassenrezept) an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Bögrés-mákos szelet.
KOMENTÁŘE K RECEPTU