Hrnkový makový koláč bez použití mixéru

Recept Hrnkový makový koláč bez použití mixéru

Přidal: , 23.2.2016

Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Za 5 minut připraven a šup do trouby péct. Velmi jednoduchý, hrnkový, bez váhy a dokonce i bez použití mixéru. Já mám ráda mák a tento koláček je výborný - bez krému, vůbec není suchý, je vláčný a dokážu si ho představit i s džemem pod čokoládou. Autor: Janka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 23.2.2016

Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty, Moučníky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 hrnek = 250 ml
1 hrnekolej
2 hrnkykr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
4 ksžloutky
2 hrnkybílý jogurt
2 hrnkypolohrubá mouka
2 hrnkymletý mák
1 bal.prášek do pečiva

Poleva:

150 ghořká čokoláda (1 bal.)
2 lžíceoleje

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ve velké misce smícháme všechny suroviny na přípravu těsta - cukr, olej, vanilku, vaječené žloutky, mouku, mák, prášek do pečiva a jogurt.
  2. Připravíme plech, který vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 40 minut.
  3. Po upečení koláč vyjmeme a necháme vychladnout.
  4. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali olej.
  5. Vaječné bílky spotřebujete při jiném druhu koláčku.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit