NejRecept.cz Dezerty Koláče Hrnkový makový koláč bez použití mixéru
Hrnkový makový koláč bez použití mixéru
Recept Hrnkový makový koláč bez použití mixéru
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Za 5 minut připraven a šup do trouby péct. Velmi jednoduchý, hrnkový, bez váhy a dokonce i bez použití mixéru. Já mám ráda mák a tento koláček je výborný - bez krému, vůbec není suchý, je vláčný a dokážu si ho představit i s džemem pod čokoládou. Autor: Janka

Jaja79    ·   23.2.2016

Hrnkový makový koláč bez použití mixéru

Za 5 minut připraven a šup do trouby péct. Velmi jednoduchý, hrnkový, bez váhy a dokonce i bez použití mixéru. Já mám ráda mák a tento koláček je výborný - bez krému, vůbec není suchý, je vláčný a dokážu si ho představit i s džemem pod čokoládou. Autor: Janka

15 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 hrnek = 250 ml
1 hrnek
olej
2 hrnky
kr. cukr
2 bal.
vanilkový cukr
4 ks
žloutky
2 hrnky
bílý jogurt
2 hrnky
polohrubá mouka
2 hrnky
mletý mák
1 bal.
prášek do pečiva

Poleva:

150 g
hořká čokoláda (1 bal.)
2 lžíce
oleje
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Ve velké misce smícháme všechny suroviny na přípravu těsta - cukr, olej, vanilku, vaječené žloutky, mouku, mák, prášek do pečiva a jogurt.
  2. Připravíme plech, který vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 40 minut.
  3. Po upečení koláč vyjmeme a necháme vychladnout.
  4. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali olej.
  5. Vaječné bílky spotřebujete při jiném druhu koláčku.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář