Hrnkový makový koláč bez použití mixéru

Za 5 minut připraven a šup do trouby péct. Velmi jednoduchý, hrnkový, bez váhy a dokonce i bez použití mixéru. Já mám ráda mák a tento koláček je výborný - bez krému, vůbec není suchý, je vláčný a dokážu si ho představit i s džemem pod čokoládou. Autor: Janka

Přidal:, 23.2.2016
Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Hrnkový makový koláč bez použití mixéru

Suroviny

1 hrnek = 250 ml
1 hrnekolej
2 hrnkykr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
4 ksžloutky
2 hrnkybílý jogurt
2 hrnkypolohrubá mouka
2 hrnkymletý mák
1 bal.prášek do pečiva
Poleva:
150 ghořká čokoláda (1 bal.)
2 lžíceoleje

Postup přípravy

  1. Ve velké misce smícháme všechny suroviny na přípravu těsta - cukr, olej, vanilku, vaječené žloutky, mouku, mák, prášek do pečiva a jogurt.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Připravíme plech, který vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 40 minut.
  3. Po upečení koláč vyjmeme a necháme vychladnout.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali olej.
  5. Vaječné bílky spotřebujete při jiném druhu koláčku.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky