NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Ořechové cukroví Ischelské dortíčky v hořké čokoládě
Ischelské dortíčky v hořké čokoládě
Recept Ischelské dortíčky v hořké čokoládě
adkas    ·   12.12.2016

Ischelské dortíčky v hořké čokoládě

Jedne z nejlepších vánočních koláčků, které u nás doma dělávám. Peču je rovnou z dvojité dávky, ale i tak zmizí z krabičky jako první. Zdobím polovinou mandle, ale někdy, pokud se mi chce zdobím i rozpuštěnou bílou čokoládou, kterou kreslím mašličky (poté koláčky vypadají jako dárky). Autor: Adkas

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

350 g
hladká mouka
120 g
moučkový cukr
100 g
mleté ořechy
2 PL
kakao
1/2 lžičky
mletá skořice
1 ks
žloutek
220 g
máslo

Náplň:

100 g
máslo
100 g
mleté ořechy
120 g
moučkový cukr
3 PL
meruňkový džem
podle chuti
rum

Poleva:

200 g
hořká čokoláda
2 lžičky
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze surovin na těsto vypracujeme kuličky, kterou zabalíme do fólie a odložíme do chladničky odpočinout půl hodinu.
  2. Pak těsto rozválíme na tloušťku cca 2-3 mm a pomocí formičky vykrajujeme různé tvary. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při teplotě 180 stupňů cca 7-8 minut.
  3. Vychladlé slepujeme krémem a máčíme v čokoládové polevě.
  4. Vrch ozdobíme mandlí nebo podle vaší fantazie. Chutnají lépe, když postoje den, dva.
  5. Krém:
    Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme ostatní suroviny a pomocí pomocí cukrářského sáčku stříkáme na kolečka nebo jiné tvary.

Můj blog: Adkas tastyfood

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář