Ischelské dortíčky v hořké čokoládě

Jedne z nejlepších vánočních koláčků, které u nás doma dělávám. Peču je rovnou z dvojité dávky, ale i tak zmizí z krabičky jako první. Zdobím polovinou mandle, ale někdy, pokud se mi chce zdobím i rozpuštěnou bílou čokoládou, kterou kreslím mašličky (poté koláčky vypadají jako dárky). Autor: Adkas

Přidal:, 12.12.2016
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Ischelské dortíčky v hořké čokoládě

Suroviny

Těsto:
350 ghladká mouka
120 gmoučkový cukr
100 gmleté ořechy
2 PLkakao
1/2 lžičkymletá skořice
1 ksžloutek
220 gmáslo
Náplň:
100 gmáslo
100 gmleté ořechy
120 gmoučkový cukr
3 PLmeruňkový džem
podle chutirum
Poleva:
200 ghořká čokoláda
2 lžičkyolej

Postup přípravy

  1. Ze surovin na těsto vypracujeme kuličky, kterou zabalíme do fólie a odložíme do chladničky odpočinout půl hodinu.
  2. Pak těsto rozválíme na tloušťku cca 2-3 mm a pomocí formičky vykrajujeme různé tvary. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při teplotě 180 stupňů cca 7-8 minut.
  3. Vychladlé slepujeme krémem a máčíme v čokoládové polevě.
  4. Vrch ozdobíme mandlí nebo podle vaší fantazie. Chutnají lépe, když postoje den, dva.
  5. Krém:
    Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme ostatní suroviny a pomocí pomocí cukrářského sáčku stříkáme na kolečka nebo jiné tvary.

Můj blog: Adkas tastyfood