Jablečno - perníková bábovka

Velmi jednoduchá bábovka, chutná, vláčná.

Recept Jablečno - perníková bábovka

Suroviny

SUROVINY NA 16 PORCÍ:
2 ksjablko
2 šálkymouka polohrubá
50 mlmléko
1/2 šálkurostlinný olej
1/2 šálkumoučkový cukr
2 ksvejce
2 lžícemed
1 kskypřící prášek do perníku

Postup přípravy

  1. Připravíme si potřebné suroviny.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Nastrouháme si jablka (cca 1 hrnček). Do misky postupně přidáváme k jablkům: polohrubou mouku, vejce, kypřící prášek do perníku, cukr, mléko, olej a med.
  3. Všechny suroviny dokonale smícháme, těsto je hotové.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Vymažeme si bábovkovou formu olejem a vysypeme dětskou krupicí. Těsto dáme do formy.
  5. Formu s těstem dáme do vyhřáté trouby, elektrické na 180 stupňů a pečeme cca 30 až 35 minut.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Po upečení hned bábovku nevybíráme, necháme ji nějaký čas ve formě vychladnout, pak ji překlopíme na talíř, nebo mřížku.
  7. Bábovka je výborná i bez polevy, stačí posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Dorisa