Jablečno - perníková bábovka

Velmi jednoduchá bábovka, chutná, vláčná.

Recept Jablečno - perníková bábovka

Suroviny

SUROVINY NA 16 PORCÍ:
2 ksjablko
2 šálkymouka polohrubá
50 mlmléko
1/2 šálkurostlinný olej
1/2 šálkumoučkový cukr
2 ksvejce
2 lžícemed
1 kskypřící prášek do perníku

Postup přípravy

  1. Připravíme si potřebné suroviny.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  2. Nastrouháme si jablka (cca 1 hrnček). Do misky postupně přidáváme k jablkům: polohrubou mouku, vejce, kypřící prášek do perníku, cukr, mléko, olej a med.
  3. Všechny suroviny dokonale smícháme, těsto je hotové.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  4. Vymažeme si bábovkovou formu olejem a vysypeme dětskou krupicí. Těsto dáme do formy.
  5. Formu s těstem dáme do vyhřáté trouby, elektrické na 180 stupňů a pečeme cca 30 až 35 minut.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  6. Po upečení hned bábovku nevybíráme, necháme ji nějaký čas ve formě vychladnout, pak ji překlopíme na talíř, nebo mřížku.
  7. Bábovka je výborná i bez polevy, stačí posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Dorisa