Jablečný zákusek - sedmé nebe

Fantastické slavnostní jablečné řezy, které jsou tak neodolatelné na pohled, že si musíte vzít minimálně 2 kousky. Po těch dvou kouscích se právě rozjedete a sáhnete po dalších kouscích až se zastavíte při tom, že z plechu vám zůstaly pouze drobečky. Určitě vyzkoušejte, jsou to opravdu fantastické řezy, sice trošku náročnější na přípravu, ale stojí za to, vyzkoušet je. Autor: Petra

Přidal:, 24.10.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Jablečný zákusek - sedmé nebe

Suroviny

Jablečný piškot:
150 gcukr moučka
230 ghladké mouky
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
2 lžičkyskořice
3 ksvejce
1,5 dloleje
1 dlmléka
400 gjablek nastrouhaných na hrubém struhadle
Tmavý piškot:
120 gpolohrubé mouky
100 gcukr moučka
1/2 bal.prášku do pečiva
2 lžícekakaa
1 ksvejce
1,5 dlmléka
Jablečná náplň:
900 gjablek nastrouhaných na hrubém struhadle
2 dlmléka
6 lžiccukru
3 bal.čokoládové pudinky
Dále potřebujeme:
350 mlšlehačky
1 bal.vanilkový cukr
100 gnastrouhané čokolády

Postup přípravy

  1. Jablečný piškot:
    Všechny suroviny smícháme dohromady, těsto vylijeme na plech o velikosti 38x25cm vyložený pečícím papírem a upečeme při teplotě 180 st. asi 30 min.

  2. Tmavý piškot:
    Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, potom přidáme mouku s práškem do pečiva a kakaem střídavě s mlékem. Těsto nalijeme na stejně velký plech jako jablečný piškot a upečeme při 180 st. asi 20 min.
  3. Jablečná náplň:
    Jablka rozvaříme s cukrem, potom je zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali pudinky a necháme provařit.
  4. Na jablečný piškot nalijeme mírně vychladlou jablečnou náplň a přikryjeme tmavým piškotem. Na tmavý piškot rozetřeme vyšlehanou šlehačku s vanilkovým cukrem a vrch posypeme nastrouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout v lednici.