Jahodová marmeláda

Jahodová sezóna začíná. Jahody jsou asi nejchutnější ovoce. Připravujeme jahodové marmelády, koláče, bublaniny, džusy, smoothie, mraženou dřeň, ... Zkuste můj osvědčený recept na jahodovou marmeládu. Autor: Triniti

Přidal:, 27.5.2019
Kategorie: Jahodová, Džemy a marmelády, Zavařeniny, Jahody, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Jahodová marmeláda

Suroviny

1 kgjahod
2 lžičkykyseliny citronové
1/2 kgcukru krupice
1 sáček Gelfix extra na 1 kg ovoce a 1/2 kg cukru

Postup přípravy

  1. Jahody očistíme, omyjeme a celé je zasypeme cukrem. Takto nechávám jahody zasypané cukrem stát z večera do rána.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Ráno jahody rozmixujeme nebo protlačíme tlačítkem na brambory, přidám kyselinu citrónovou a sáček Gelfixu. Vaříme do požadované konzistence.
  3. Skleničky omyjeme a necháme zcela vyschnout. Naplníme marmeládou až po vrch a pořádně uzavřeme. Otočíme dnem vzhůru, zakryjeme dekou a necháme zcela vychladnout.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Po vychladnutí ukládáme do komory.