Jahodová marmeláda

Recept Jahodová marmeláda
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jahodová sezóna začíná. Jahody jsou asi nejchutnější ovoce. Připravujeme jahodové marmelády, koláče, bublaniny, džusy, smoothie, mraženou dřeň, ... Zkuste můj osvědčený recept na jahodovou marmeládu. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 kgjahod
2 lžičkykyseliny citronové
1/2 kgcukru krupice
1 sáček Gelfix extra na 1 kg ovoce a 1/2 kg cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Jahody očistíme, omyjeme a celé je zasypeme cukrem. Takto nechávám jahody zasypané cukrem stát z večera do rána.
  2. Ráno jahody rozmixujeme nebo protlačíme tlačítkem na brambory, přidám kyselinu citrónovou a sáček Gelfixu. Vaříme do požadované konzistence.
  3. Skleničky omyjeme a necháme zcela vyschnout. Naplníme marmeládou až po vrch a pořádně uzavřeme. Otočíme dnem vzhůru, zakryjeme dekou a necháme zcela vychladnout.
  4. Po vychladnutí ukládáme do komory.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit