Jahodová pěna v pohárech

Přidal: Petra H, 17.6.2017
Kategorie: Pudingy, Dezerty, Nepečené dezerty, 15 minutovky, Chuťovky, Jahody, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jahodová sezóna je v plném proudu, brzy skončí a nesmíme zapomenout na svěží sklenice s jahodovou pěnou. Samozřejmě se tento dezert dá připravit s různým ovocem, ale podle mě jsou jahody top. K jahodovým sklenicím se hodí lístky máty, které můžete i nasekat nadrobno a přidat do pěny nebo lístky můžete použít pouze na ozdobu. Autor: Petra
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Petra H, 17.6.2017
Kategorie: Pudingy, Dezerty, Nepečené dezerty, 15 minutovky, Chuťovky, Jahody, Podle ovoce
Čas přípravy:
SUROVINY
600 gjahody
300 mlsmetana ke šlehání
2 PLzakysaná smetana
2-3 PLkr. cukr
1 lžičkavanilkový cukr
mátové listy nebo meduňkové
- Jahody očistíme, omyjeme na nakrájíme na menší kousky. Několik celých necháme na ozdobu. Přidáme cukr, vanilku a vidličkou pořádně rozmačkáme na dřeň.
- Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme zakysanou smetanu a jemně promícháme, už jen vařečkou nebo lžíci.
- Přidáme ještě jahodovou dřeň, cca 2/3 a ještě jednou jemně promícháme.
- Připravíme si sklenice. Na dno navrstvíme 2 lžíce jahodové pěny, navrstvíme jahodovou dřeň, znovu pěnu a takto to opakujeme až po vrch poháru.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Jahodová pena v pohároch.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Epres hab pohárban.
KOMENTÁŘE K RECEPTU