NejRecept.cz Dezerty Pudingy Jahodová pěna v pohárech
Jahodová pěna v pohárech
Recept Jahodová pěna v pohárech
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Jahodová sezóna je v plném proudu, brzy skončí a nesmíme zapomenout na svěží sklenice s jahodovou pěnou. Samozřejmě se tento dezert dá připravit s různým ovocem, ale podle mě jsou jahody top. K jahodovým sklenicím se hodí lístky máty, které můžete i nasekat nadrobno a přidat do pěny nebo lístky můžete použít pouze na ozdobu. Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   17.6.2017

Jahodová pěna v pohárech

Jahodová sezóna je v plném proudu, brzy skončí a nesmíme zapomenout na svěží sklenice s jahodovou pěnou. Samozřejmě se tento dezert dá připravit s různým ovocem, ale podle mě jsou jahody top. K jahodovým sklenicím se hodí lístky máty, které můžete i nasekat nadrobno a přidat do pěny nebo lístky můžete použít pouze na ozdobu. Autor: Petra

15 min
Čas přípravy
Sdílet na Facebooku
Suroviny
600 g
jahody
300 ml
smetana ke šlehání
2 PL
zakysaná smetana
2-3 PL
kr. cukr
1 lžička
vanilkový cukr
mátové listy nebo meduňkové
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
  1. Jahody očistíme, omyjeme na nakrájíme na menší kousky. Několik celých necháme na ozdobu. Přidáme cukr, vanilku a vidličkou pořádně rozmačkáme na dřeň.
  2. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme zakysanou smetanu a jemně promícháme, už jen vařečkou nebo lžíci.
  3. Přidáme ještě jahodovou dřeň, cca 2/3 a ještě jednou jemně promícháme.
  4. Připravíme si sklenice. Na dno navrstvíme 2 lžíce jahodové pěny, navrstvíme jahodovou dřeň, znovu pěnu a takto to opakujeme až po vrch poháru.
  5. Ozdobíme lístky máty nebo meduňky, poklademe jahody a podáváme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář