Jahodové tiramisu s bílou čokoládou

Základem je hlavně to, že je to nepečené. Objevila jsem nedávno asi 4 recepty na ovocné tiramisu a vybrala jsem si tento recept. Samozřejmě přišly i moje úpravy, kde jsem tvaroh zaměnila za mascarpone, aby to bylo pravé, poctivé a chutnější. Pokud však jste nenašli mascarpone na akci v obchodě a zdá se vám velmi drahé, klidně ho nahraďte za jemný tvaroh. Už jsem to dělala i s jemným tvarohem a také to bylo chutné. Autor: Marta M.

Přidal:, 28.8.2017
Kategorie: Nepečené, Koláče, cukroví, Moučníky
Jahodové tiramisu s bílou čokoládou

Suroviny

Základ:
dlouhé piškoty
Krémová náplň:
250 mlšlehačky
500 gmascarpone
200 gbílé čokolády
Ovocná náplň:
800 gjahody
2 ksvanilkového cukru
Zdobení:
kakao na posypání
jahody na ozdobu

Postup přípravy

  1. Jahody rozmixujeme tak, aby zůstaly i kousky. V misce vyšleháme šlehačku, přidáme mascarpone a opatrně promícháme.
  2. Do utřeného krému přidáme rozpuštěnou vychladlou bílou čokoládu a ručně metličkou smícháme.
  3. Na dno misky poklademe piškoty, na které navrstvíme rozmixované jahody. Na jahody dáme vrstvu mascarponového krému a opět piškoty a rozmixované jahody, krém ... Já jsem na krém dala ještě borůvky a poslední vrstva je krémová.
  4. Hotový koláč posypeme kakaem a ozdobíme jahodami.