NejRecept.cz Zavařeniny Džemy a marmelády Jahodová Jahodový džem bez chemie
Jahodový džem bez chemie
Recept Jahodový džem bez chemie
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Co nevidět je sezóna jahod, proto netřeba zapomínat ani na marmeládové zásoby. Jahodová marmeláda se hodí téměř do každého dezertu nebo jen tak natřít na čerstvý, voňavý domácí chlebíček, případně přidat do buchet. Autor: Naďa I.

rebeka    ·   23.5.2019

Jahodový džem bez chemie

Co nevidět je sezóna jahod, proto netřeba zapomínat ani na marmeládové zásoby. Jahodová marmeláda se hodí téměř do každého dezertu nebo jen tak natřít na čerstvý, voňavý domácí chlebíček, případně přidat do buchet. Autor: Naďa I.

25 min
Čas přípravy
95 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
jahody
krystalový cukr
citron
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
95 min
Čas vaření
  1. Jahody omyjeme a očistíme. Dáme je do velké misky a zasypeme cukrem. Na 1 kg jahod potřebujeme 0,5 kg cukru.
  2. Necháme stát 2-3 hodiny, pak promícháme a dáme vařit. Během vaření sbíráme pěnu. Vaříme, dokud se hmota nezmenší o polovinu. Potom přidáme citrónovou šťávu a vaříme do požadované konzistence.
  3. Plníme za horka. Ukládáme na plech a vložíme do vyhřáté trouby na 120 st. po dobu 15 minut. Bokem (na plech) položíme i víčka. Po 15 minutách vyjmeme a pořádně zavřeme, otočíme dnem vzhůru a po 10 minutách otočíme zpět. Necháme vychladnout a odložíme do špajzu.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář