Jahodový džem bez chemie

Co nevidět je sezóna jahod, proto netřeba zapomínat ani na marmeládové zásoby. Jahodová marmeláda se hodí téměř do každého dezertu nebo jen tak natřít na čerstvý, voňavý domácí chlebíček, případně přidat do buchet. Autor: Naďa I.

Přidal:, 23.5.2019
Kategorie: Jahodová, Džemy a marmelády, Zavařeniny, Podle ovoce, Jahody
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Jahodový džem bez chemie

Suroviny

jahody
krystalový cukr
citron

Postup přípravy

  1. Jahody omyjeme a očistíme. Dáme je do velké misky a zasypeme cukrem. Na 1 kg jahod potřebujeme 0,5 kg cukru.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Necháme stát 2-3 hodiny, pak promícháme a dáme vařit. Během vaření sbíráme pěnu. Vaříme, dokud se hmota nezmenší o polovinu. Potom přidáme citrónovou šťávu a vaříme do požadované konzistence.
  3. Plníme za horka. Ukládáme na plech a vložíme do vyhřáté trouby na 120 st. po dobu 15 minut. Bokem (na plech) položíme i víčka. Po 15 minutách vyjmeme a pořádně zavřeme, otočíme dnem vzhůru a po 10 minutách otočíme zpět. Necháme vychladnout a odložíme do špajzu.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Můj blog: Vaření s Tomem