Jahodový turecký med

Recept Jahodový turecký med

Přidal: , 19.6.2015

Kategorie: Dezerty, Nepečené dezerty, Chuťovky, Podle ovoce, Jahody

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Oblíbený turecký dezert, který je velmi jednoduchý na přípravu. Rozmixované jahody se želatinou a cukrem.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 19.6.2015

Kategorie: Dezerty, Nepečené dezerty, Chuťovky, Podle ovoce, Jahody

SUROVINY

Budeme potřebovat:

200 gjahody
15 gželatina
150 gmoučkový cukr
1/2 kscitron - šťáva

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Jahody omyjeme, očistíme a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké hmoty. Přidáme želatinu a necháme chvíli nabobtnat. Následně přidáme 120 g moučkového cukru a citronovou šťávu a dobře promícháme na mírném ohni. Ohříváme, dokud se želatina nerozpustí a odstavíme. Hmota nesmí vřít.
  2. Směs necháme mírně vychladnout a následnou ji znovu mixérem vyšleháme, abychom získali hustší a světlejší hmotu.
  3. Připravíme si formu, kterou vyložíme pečícím papírem a hmotu vylijeme, pěkně uhladíme a odložíme do lednice na 5-6 hodin.
  4. Pak nakrájíme na kostičky a posypeme moučkovým cukrem (30 g). Dobrou chuť!

Zdroj: Povar

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit