NejRecept.cz Dezerty Koláče Jak upéct šťavnatý kávový koláček s dokonalým čoko krémem.
Jak upéct šťavnatý kávový koláček s dokonalým čoko krémem.
Recept Jak upéct šťavnatý kávový koláček s dokonalým čoko krémem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Pro ty, kteří si rádi dopřejí šálek dobré kávy ve spojení s výborným koláčem, máme pro vás ideální recept. Tento jednoduchý, ale neodolatelně lahodný koláček s dokonalým čoko krémem je opravdovou pochoutkou.

Petra H Petra H    ·   14.11.2023

Jak upéct šťavnatý kávový koláček s dokonalým čoko krémem.

Pro ty, kteří si rádi dopřejí šálek dobré kávy ve spojení s výborným koláčem, máme pro vás ideální recept. Tento jednoduchý, ale neodolatelně lahodný koláček s dokonalým čoko krémem je opravdovou pochoutkou.

45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

150 g
máslo
150 g
krystalový cukr
4 ks
vejce
30 g
kakao
200 g
polohrubá mouka
250 ml
mléko
1 bal.
prášek do pečiva

Krém:

200 ml
smetana ke šlehání
200 g
mléčná čokoláda
2 lžičky
instantní káva

Na polití:

150 ml
vařená černá káva
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Začneme přípravou krému. Nejprve ohřejeme smetanu a poté ji odstavíme od tepla. Do teplé smetany přidáme kousky čokolády a pak důkladně promícháme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Následně přidáme kávu a opět důkladně promícháme, aby se káva také rozpustila a vytvořila krémovou konzistenci. Hotový krém necháme odpočívat v chladničce po dobu 3-4 hodin, případně můžeme nechat odpočívat i přes noc, aby získal ideální konzistenci a chuť.
  2. V misce máme máslo, které necháme dosáhnout pokojové teploty. Poté ho mixérem vymícháme společně s cukrem, dokud nevznikne pěnivá směs. Postupně přidáváme jedno vajíčko za druhým, pečlivě každé vajíčko šleháme až do hladkého spojení s máslem a cukrem. Postupně přidáváme i zbývající suroviny, a to tak, aby se všechny složky dobře promísily.
  3. Těsto rozložíme na plech o rozměrech 20 x 30 cm, na který jsme předem nanesli tuk, aby se nelepilo. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi půl hodiny, než těsto získá zlatohnědou barvu a stane se křehkým. Po upečení těsto zalijeme uvařenou černou kávou, aby získalo bohatou kávovou chuť a aroma.
  4. Krém z chladničky vyjmeme a mixérem vyšleháme do pěny. Poté tento krém rovnoměrně rozprostřeme na již vychladlé těsto. Nyní můžete podle své vlastní fantazie tento koláč libovolně ozdobit, aby vypadal a chutnal tak, jak si přejete.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář