NejRecept.cz Maso Vnitřnosti Játra na víně
Játra na víně
Recept Játra na víně
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: sonizna

Játra na víně. Příloha: rýže nebo brambory. Autor: sonizna

sonizna    ·   8.9.2015

Játra na víně

Játra na víně. Příloha: rýže nebo brambory. Autor: sonizna

Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
drůbeží játra
200 g
slanina anglická
200 g
cibule
200 ml
víno bílé
250 ml
vývar zeleninový
2 lžíce
olej slunečnicový
14 g
sůl
14 g
pepř černý mletý
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a smažíme asi 8 minut na oleji. Poté přidáme játra a opečeme je dohněda.
  3. Zalijeme vínem a pár minut povaříme - necháme vypařit alkohol. Osolíme a opepříme.
  4. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Množství šťávy redukujeme podle toho, s čím budeme pokrm podávat. Pokud s bramborovou kaší, vystačíme si s menším množstvím šťávy. Šťávu můžeme zahustit moukou, zdá-li se nám moc řídká.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář