Játra na víně

Játra na víně. Příloha: rýže nebo brambory. Autor: sonizna

Přidal:, 8.9.2015
Kategorie: Maso, Vnitřnosti, Oběd
Recept Játra na víně

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gdrůbeží játra
200 gslanina anglická
200 gcibule
200 mlvíno bílé
250 mlvývar zeleninový
2 lžíceolej slunečnicový
14 gsůl
14 gpepř černý mletý

Postup přípravy

  1. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a smažíme asi 8 minut na oleji. Poté přidáme játra a opečeme je dohněda.
  3. Zalijeme vínem a pár minut povaříme - necháme vypařit alkohol. Osolíme a opepříme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Množství šťávy redukujeme podle toho, s čím budeme pokrm podávat. Pokud s bramborovou kaší, vystačíme si s menším množstvím šťávy. Šťávu můžeme zahustit moukou, zdá-li se nám moc řídká.