Jednoduchá dvoubarevná bábovka

Recept Jednoduchá dvoubarevná bábovka

Přidal: , 15.4.2015

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Chutná dvoubarevná bábovka - bílé a tmavé těsto. Jednoduchá a rychlá na přípravu.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 15.4.2015

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

SUROVINY

Potřebujeme:

4 ksvejce
200 gmoučkový cukr
200 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
1 dcloleje
1 dclvody
1 bal.vanilkový cukr
kakao
rozinky
čokoládová poleva
tuk a mouka na formu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutka utřeme do pěny s moučkovým a vanilkovým cukrem. Postupně přidáme, vodu, olej a mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.
  2. Polovinu těsta nalijeme do formy, posypeme rozinkami, do druhé poloviny přimícháme prosáté kakao podle chuti, zamícháme a nalijeme do formy.
  3. Upečeme v předem vyhřáté troubě na 150-170 stupňů.
  4. Necháme vychladnout, vyklopíme z formy a můžeme polít čokoládovou polevou nebo posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit