Jednoduché osvěžující citrónové řezy

Přidal: Triniti, 21.6.2015
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Osvěžující citrónový zákusok. Nenáročný na přípravu. Zvládnou ho i začátečnice v pečení. Dobrou chuť! Nezapomínejte, že na tento koláček třeba použít citrony v bio kvalitě, abyste předešli případným alergickým reakcím na chemické postřiky, které jsou nyní asi na každém ovoci a na každé zelenině v obchodě. Bio citróny by neměly být postříkány chemií, ale i ty pořádně omyjte pod tekoucí vodou. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 21.6.2015
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
SUROVINY
Těsto (1 šálek = cca 250 g):
1 šálekstudené máslo
1/2 šálkukr. cukr
2 šálkypolohrubá mouka
Citrónová vrstva:
1,5 šálkukr. cukr
1/4 šálkuhladká mouka
4 ksvejce
2 kscitron - šťáva, kůra
moučkový cukr na posypání
- Máslo nakrájíme na malé kostičky a mixérem utřeme spolu s cukrem hladkou hmotu, do které přimícháme polohrubou mouku.
- Připravíme si plech na pečení o velikosti 23 x 33 cm, vyložíme ho pečícím papírem a uložíme rozválení plát těsta.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.
- Vajíčka vyšleháme ve vodní lázni s cukrem do pěny, postupně přidáme šťávu ze dvou citronů a nakonec i mouku smíchanou s nastrouhanou citrónovou kůrou ze dvou citronů. Vyšlehanou hmotu odstavíme a necháme 10 minut odstát. Následně navrstvíme na upečené těsto a pěkně uhladíme.
- Dáme znovu do trouby na 20 - 25 minut. Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!
KOMENTÁŘE K RECEPTU