Jogurtové brambory
Turecká příloha. Pečené brambory v jogurtové marinádě s kořením a pikantní paprikou. Je to naprosto jednoduchá příloha, kterou zvládnete připravit za pár minut. A nezapomeňte na tymián, ten tam nesmí chybět. Je to jedna z jejich tradičních přísad. Dobře vyhřátá trouba je také velmi důležitá, jinak brambory nebudou křupavé. Tuto přílohu dělávám doma velmi často a vždy se stejným kořením :)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
4-5 ksbrambory
2 PLolej
2 PLbílý hustý jogurt
1 lžičkasůl
1/4 lžičkyčervená pikantní paprika
1/2 lžičkymáta
1/2 lžičkytymián
- Troubu předehřejte na 200 stupňů a připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem.
- Pečeme, dokud brambory nedostanou pěkný zlatavý vzhled.
KOMENTÁŘE K RECEPTU