NejRecept.cz Přílohy Jogurtové brambory
Jogurtové brambory
Recept Jogurtové brambory
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   27.8.2016

Jogurtové brambory

Turecká příloha. Pečené brambory v jogurtové marinádě s kořením a pikantní paprikou. Je to naprosto jednoduchá příloha, kterou zvládnete připravit za pár minut. A nezapomeňte na tymián, ten tam nesmí chybět. Je to jedna z jejich tradičních přísad. Dobře vyhřátá trouba je také velmi důležitá, jinak brambory nebudou křupavé. Tuto přílohu dělávám doma velmi často a vždy se stejným kořením :)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
4-5 ks
brambory
2 PL
olej
2 PL
bílý hustý jogurt
1 lžička
sůl
1/4 lžičky
červená pikantní paprika
1/2 lžičky
máta
1/2 lžičky
tymián
Postup receptu
Vytisknout
  1. Troubu předehřejte na 200 stupňů a připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem.
  2. Brambory očistíme, omyjeme a osušíme. Překrojíme je na polovinu a nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do velké misky.
  3. V druhé misce připravíme marinádu. Vše důkladně utřeme a nalijeme na brambory. Pořádně rukama promícháme a uložíme na plech.
  4. Pečeme, dokud brambory nedostanou pěkný zlatavý vzhled.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář