NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Jogurtové kuřecí řízky
Jogurtové kuřecí řízky
Recept Jogurtové kuřecí řízky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Pečené, varené s Ivou

Méně kalorické než smažené a hlavně chutné a jemné. Výborná volba na chutný oběd. Dobrou chuť!

NejLucka NejLucka    ·   21.3.2015

Jogurtové kuřecí řízky

Méně kalorické než smažené a hlavně chutné a jemné. Výborná volba na chutný oběd. Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Potřebujeme:

1 kg
kuřecích prsou nebo stehenních řízků
200 g
strouhaného sýra
200 g
strouhanky
150 g
másla

Na marinádu:

150 ml
bílého jogurtu
1 lžíce
hořčice
4 stroužky
česneku
2 ks
vejce
šťáva z půlky citronu
špetka chilli koření
pepř
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso si umyjeme a řežeme na řízky, podle potřeby jemně naklepeme a napacujeme do marinády, kterou jsme si připravili smícháním všech surovin. Necháme je tam min. dvě hodiny, nejlépe přes noc.
  2. Plech si vyložíme papírem na pečení a naskládáme řízky, které vybíráme z marinády (tak aby na nich marinády zůstalo co nejvíce) a obalíme ve strouhance smíchané se strouhaným sýrem.
  3. Na každý řízek položíme plátek másla a dáme péct do trouby vyhřáté tak na 180 stupňů. Pečeme cca 45 min a v polovině pečení řízky otočíme. Podáváme s bramborami na různý způsob. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář