Kakaová hrníčková bábovka s višněmi

Uklízela jsem mrazničku a úplně jsem zapomněla na višně, které jsem ještě namrazila do zásoby před rokem. Tak jsem hledala inspirace na internetu, co s višněmi. Objevila jsem tento recept, který jsem si upravila podle mě a vznikla z toho velmi chutná, osvěžující bábovka. Ovoce může být libovolné, i například třešně nebo meruňky, případně rybíz nebo angrešt. Autor: Triniti

Přidal:, 23.4.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Kakaová hrníčková bábovka s višněmi

Suroviny

2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekkrupicového cukru
2 ksvejce
1/2 hrnkuoleje
1 hrnekmléka
1 bal.prášek do pečiva
kakao
hrnek višní
polohrubá mouka na obalení višní
tuk a hrubá mouka na formu

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko a nakonec pouze metličkou ručně zamícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a s kakaem. Kakaa přidáváme tolik, abychom měli hnědou bábovku. Ne mnoho, aby nebyla zbytečně hořká.
  2. Višně jsem nechala rozmrazit a obalila jsem je v polohrubé mouce.
  3. Připravila jsem si formu, kterou jsem pořádně vymastila a vysypala hrubou moukou a navrstvila těsto. Do těsta jsem naskládala višně obalené v mouce a dala péct.
  4. Pekla jsem na 200 stupňů asi 45 minut. Pokud vám trouba peče silně, teplotu snižte a bábovku sledujte.