Kakaová srdíčka s čokoládou

Recept Kakaová srdíčka s čokoládou
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Další skvělý recept na vynikající vánoční cukroví. Dokonale barevně ladí a chuťově jsou fantastické. Vršek jsem polévala rozpuštěnou čokoládou a zdobila jsem marcipánovou kytičkou.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

240 ghladké mouky
50 gmoučkového cukru
1 vrchovatá lžícekakaa
půl lžičkymleté skořice
150 gmásla
2 ksžloutky
špetkasoli
1 balíčekvanilkového cukru

Krém:

100 gmásla
1 lžičkamoučkového cukru
100 gSalka
100 gzměklé hořké čokolády
podle chutirum

Ostatní:

mouka na vál
papír na pečení
rozpuštěná hořká čokoláda na polevu
marcipánové kytičky obarvené kakaem

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na krém vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, zašleháme Salko a změklou čokoládu a přidáme podle chuti rum.
  2. Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem a kakaem, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme měkké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce odležet.
  3. Vychlazené těsto pak rozválíme na sílu 2-3 mm a formičkou vykrájíme srdíčka. Pečeme je na plechu s papírem na pečení při 170°C po dobu 7-8 minut. Upečená zchladlá srdíčka slepíme po dvou hvězdičkou krému a uložíme je asi na dvě hodiny do chladničky. Mezitím si připravíme marcipánové kytičky.
  4. Vychlazená srdíčka svrchu namočíme do rozpuštěné hořké čokolády a ozdobíme marcipánovou kytičkou.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od Sladkosti

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit