Kakaová srdíčka s čokoládou

Další skvělý recept na vynikající vánoční cukroví. Dokonale barevně ladí a chuťově jsou fantastické. Vrch jsem zalévala rozpuštěnou čokoládou a zdobila jsem marcipánovou kytičkou.

Přidal:, 10.11.2018
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Kakaová srdíčka s čokoládou

Suroviny

Těsto:
240 ghladké mouky
50 gmoučkového cukru
1 vrchovatá lžícekakaa
půl lžičkymleté skořice
150 gmásla
2 ksžloutky
špetkasoli
1 balíčekvanilkového cukru
Krém:
100 gmásla
1 lžičkamoučkového cukru
100 gSalka
100 gzměklé hořké čokolády
podle chutirum
Ostatní:
mouka na vál
papír na pečení
rozpuštěná hořká čokoláda na polevu
marcipánové kytičky obarvené kakaem

Postup přípravy

  1. Na krém vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, zašleháme Salko a změklou čokoládu a přidáme podle chuti rum.
  2. Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem a kakaem, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme měkké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce odležet.
  3. Vychlazené těsto pak rozválíme na sílu 2-3 mm a formičkou vykrájíme srdíčka. Pečeme je na plechu s papírem na pečení při 170°C po dobu 7-8 minut. Upečená zchladlá srdíčka slepíme po dvou hvězdičkou krému a uložíme je asi na dvě hodiny do chladničky. Mezitím si připravíme marcipánové kytičky.
  4. Vychlazená srdíčka svrchu namočíme do rozpuštěné hořké čokolády a ozdobíme marcipánovou kytičkou.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od Sladkosti