Kakaová srdíčka s čokoládou

Přidal: Sladkosti.net, 10.11.2018
Kategorie: Sváteční pečení, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Další skvělý recept na vynikající vánoční cukroví. Dokonale barevně ladí a chuťově jsou fantastické. Vršek jsem polévala rozpuštěnou čokoládou a zdobila jsem marcipánovou kytičkou.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Sladkosti.net, 10.11.2018
Kategorie: Sváteční pečení, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
240 ghladké mouky
50 gmoučkového cukru
1 vrchovatá lžícekakaa
půl lžičkymleté skořice
150 gmásla
2 ksžloutky
špetkasoli
1 balíčekvanilkového cukru
Krém:
100 gmásla
1 lžičkamoučkového cukru
100 gSalka
100 gzměklé hořké čokolády
podle chutirum
Ostatní:
mouka na vál
papír na pečení
rozpuštěná hořká čokoláda na polevu
marcipánové kytičky obarvené kakaem
- Na krém vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, zašleháme Salko a změklou čokoládu a přidáme podle chuti rum.
- Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem a kakaem, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme měkké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce odležet.
- Vychlazené těsto pak rozválíme na sílu 2-3 mm a formičkou vykrájíme srdíčka. Pečeme je na plechu s papírem na pečení při 170°C po dobu 7-8 minut. Upečená zchladlá srdíčka slepíme po dvou hvězdičkou krému a uložíme je asi na dvě hodiny do chladničky. Mezitím si připravíme marcipánové kytičky.
- Vychlazená srdíčka svrchu namočíme do rozpuštěné hořké čokolády a ozdobíme marcipánovou kytičkou.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od Sladkosti
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kakaové srdiečka s čokoládou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU