NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Kakaové sušenky s arašídovým krémem
Kakaové sušenky s arašídovým krémem
Recept Kakaové sušenky s arašídovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Vynikající, jednoduché a dlouho vydrží. Kakaové sušenky a uvnitř arašídová vrstva.

NejLucka NejLucka    ·   26.10.2015

Kakaové sušenky s arašídovým krémem

Vynikající, jednoduché a dlouho vydrží. Kakaové sušenky a uvnitř arašídová vrstva.

Suroviny

Budeme potřebovat:

180 g
hladká mouka
60 g
kakao
1/2 lžíce
jedlá soda
špetka
sůl
120 g
máslo
100 g
moučkový cukr
90 g
hnědý cukr
60 g
arašídové máslo
1 ks
vejce
3 lžíce
mléko
1 bal.
vanilkový cukr

Na posypání:

moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si připravíme arašídovou nádivku. Arašídové máslo utřeme s hnědým cukrem a zpracujeme tenčí válec, který nakrájíme na 32 stejných kousků. Každý kousek zpracujeme do kuličky a odložíme do lednice.
  2. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme kakao, jedlou sodu, sůl a promícháme. V druhé misce mixérem vyšleháme máslo spolu s moučkovým cukrem, přidáme vajíčko, mléko a vanilkový cukr. Pomalu přidáváme sypkou směs a zpracujeme širší válec, který rozdělíme na 32 stejných částí a znovu každý kousek zpracujeme do kuličky.
  3. Tmavou kuličku v ruce zpracujeme na placku, do středu uložíme světlou kuličku a obalíme ji tmavým těstem. Takto zpracované kuličky ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a zlehka každou kuličku stiskneme.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca 8 minut. Upečené necháme na mřížce vychladnout a zlehka je posypeme moučkovým cukrem. Skladujeme v uzavíratelné nádobě.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář