NejRecept.cz Dezerty Moučníky Kinder bueno řezy - prudce návykové
Kinder bueno řezy - prudce návykové
Recept Kinder bueno řezy - prudce návykové
Foto: Marta Mlyn

Nejlepší dezert, jaký jsem pekla. Nejdřív jsem si myslela, že spojení těch všech chutí bude velmi překombinované, ale nakonec po vyzkoušení jednoho kousku jsem názor změnila. Po jednom kousku následoval druhý a po druhém třetí. Nakonec jsem zjistila, že každý chodil po kousek do chladničky až zůstala prázdná krabička za asi dvě hodinky. Koláček nestihl ani vychladnout a už ho nebylo. Opravdu skvělá dobrota, která je prudce návyková. Autor: Marta M.

Marta Mlyn    ·   27.1.2017

Kinder bueno řezy - prudce návykové

Nejlepší dezert, jaký jsem pekla. Nejdřív jsem si myslela, že spojení těch všech chutí bude velmi překombinované, ale nakonec po vyzkoušení jednoho kousku jsem názor změnila. Po jednom kousku následoval druhý a po druhém třetí. Nakonec jsem zjistila, že každý chodil po kousek do chladničky až zůstala prázdná krabička za asi dvě hodinky. Koláček nestihl ani vychladnout a už ho nebylo. Opravdu skvělá dobrota, která je prudce návyková. Autor: Marta M.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Spodní těsto:

7 ks
bílky
špetka
sůl
1 PL
olej
2 PL
hladká mouka
7 ks
kulaté dětské piškoty
6 PL
moučkový cukr
1/2 bal.
prášek do pečiva
150 g
nasekané vlašské ořechy

Puding:

7 ks
žloutky
1 bal.
vanilkový pudink
3 PL
polohrubá mouka
200 g
kr. cukr
500 ml
mléka
100 g
čokoláda
1 bal.
vanilkový cukr
250 g
máslo

Dále:

400 g
Nutella
bebe sušenky
mléko na namočení sušenek
smetana ke šlehání
čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Spodní plát:
    7 bílků vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Přidám polev. lžíci olej, 2 polev. lžíce hladká mouka, 7 ks nastrouhaných okruhlích piškotů, 6 polev. lžic moučkového cukru, půl prášku do pečiva.
  2. Vylila jsem na velký plech vyložený papírem na pečení. Povrch jsem posypané nasekanými vlašskými ořechy asi 150 g. Upeču na 180 stup. dozlatava.
  3. Na tento plát namažu nutelu (minula jsem necelích 400 g).
  4. U vařím pudink - 7 žloutky, 1 vanilkový pudink, 3 polev. lžíce polohrubá mouka, 200 g kr. cukr a půl litru mléka.
  5. Ještě horké rozdělím na 2 poloviny, do jedné přimíchat 100 g čokoládu na vaření a do druhé 1 vanilkový cukr.
  6. Po vychladnutí každý krém zvlášť spojíme se změklým máslem (250 g = 125 g a 125 g másla).
  7. Tak na nutelu přijde vanilkový krém. Na tento krém ukládám BB sušenky, krátce je máčíme v studeném mléce tak, aby namočená strana přišla na vrch.
  8. Na sušenky přijde tmavý krém. Ušleháme 2 práškové šlehačky nebo rostlinnou a namažu na tmavý krém. Na vrch nastrouháme čokoládu.
  9. Dáme do lednice nejlépe přes noc.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Kosmetikakaya    ·   18.10.2020   ·   Odpovědět   ·  

Luxusní dezert, i když mi sedlo spodní těsto 😒 Určitě budu dělat častěji, jen zkusím vymyslet zdravější verzi neboť je to brutální kalorická 💣 ale stojí za hřích 👍😂

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář