Kinder bueno řezy - prudce návykové

Nejlepší dezert, jaký jsem pekla. Nejdřív jsem si myslela, že spojení těch všech chutí bude velmi překombinované, ale nakonec po vyzkoušení jednoho kousku jsem názor změnila. Po jednom kousku následoval druhý a po druhém třetí. Nakonec jsem zjistila, že každý chodil po kousek do chladničky až zůstala prázdná krabička za asi dvě hodinky. Koláček nestihl ani vychladnout a už ho nebylo. Opravdu skvělá dobrota, která je prudce návyková. Autor: Marta M.

Přidal:Marta Mlyn, 27.1.2017
Kategorie: Moučníky
Kinder bueno řezy - prudce návykové

Suroviny

Spodní těsto:
7 ksbílky
špetkasůl
1 PLolej
2 PLhladká mouka
7 kskulaté dětské piškoty
6 PLmoučkový cukr
1/2 bal.prášek do pečiva
150 gnasekané vlašské ořechy
Puding:
7 ksžloutky
1 bal.vanilkový pudink
3 PLpolohrubá mouka
200 gkr. cukr
500 mlmléka
100 gčokoláda
1 bal.vanilkový cukr
250 gmáslo
Dále:
400 gNutella
bebe sušenky
mléko na namočení sušenek
smetana ke šlehání
čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Spodní plát:
    7 bílků vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Přidám polev. lžíci olej, 2 polev. lžíce hladká mouka, 7 ks nastrouhaných okruhlích piškotů, 6 polev. lžic moučkového cukru, půl prášku do pečiva.
  2. Vylila jsem na velký plech vyložený papírem na pečení. Povrch jsem posypané nasekanými vlašskými ořechy asi 150 g. Upeču na 180 stup. dozlatava.
  3. Na tento plát namažu nutelu (minula jsem necelích 400 g).
  4. U vařím pudink - 7 žloutky, 1 vanilkový pudink, 3 polev. lžíce polohrubá mouka, 200 g kr. cukr a půl litru mléka.
  5. Ještě horké rozdělím na 2 poloviny, do jedné přimíchat 100 g čokoládu na vaření a do druhé 1 vanilkový cukr.
  6. Po vychladnutí každý krém zvlášť spojíme se změklým máslem (250 g = 125 g a 125 g másla).
  7. Tak na nutelu přijde vanilkový krém. Na tento krém ukládám BB sušenky, krátce je máčíme v studeném mléce tak, aby namočená strana přišla na vrch.
  8. Na sušenky přijde tmavý krém. Ušleháme 2 práškové šlehačky nebo rostlinnou a namažu na tmavý krém. Na vrch nastrouháme čokoládu.
  9. Dáme do lednice nejlépe přes noc.