Klasická rajská omáčka s paprikou a knedlíkem

Klasická rajčatová omáčka, která se podává ve většině s bramborovou kaší, ale u nás doma máme vždy k tomuto jídlu knedlík. K rajčatové omáčce patří jednoznačně plněná paprika mletým masem. Někdo dělává ještě pečené vepřové maso nebo koleno, ale jednodušší se mi zdá připravit papriky a moji mlsouni doma to velmi ocení, protože papriku milují. Autor: Triniti

Přidal:, 9.1.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Klasická rajská omáčka s paprikou a knedlíkem

Suroviny

400 gmletého masa
2 ksvejce
sůl, pepř, koření do mletých mas
4 kspaprikové lusky
2 kscibule
1 bal.rajský protlak
3 kuličkynové koření
3 kshřebíčky
3 kuličkypepř celý
dle chutisůl, cukr

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na co nejdrobnější kousky a osmažíme ji na oleji nebo na poctivém sádle dozlatova.
  2. Když máme cibuli osmaženou, přidáme cukr (já přidávám 2 lžíce) a necháme cukr zkaramelizovat. Po zkaramelizovaní přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, přidáme koření a sůl a chvíli povaříme.
  3. V druhé misce smícháme maso, vajíčka a koření a touto směsí naplníme papriky.
  4. Naplněné papriky vložíme do rajské omáčky a vaříme je, dokud nebude maso hotové a papriky měkké.
  5. Ochutnáme, v případě potřeby ochutíme solí, pepřem nebo ještě přidáme cukr a můžeme podávat.
  6. Jako přílohu podáváme knedlík nebo vařené brambory. Je to na vás, co si vyberete.