NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Křehká jahodová bublanina
Křehká jahodová bublanina
Recept Křehká jahodová bublanina
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Janaha

Tato bublanina je nejlepší hned po upečení, do druhého dne kvůli máslu trochu ztuhne (na rozdíl od bublanin s olejem, které jsou vláčné i na druhý den). Autor: Jana

Janaha    ·   16.6.2016

Křehká jahodová bublanina

Tato bublanina je nejlepší hned po upečení, do druhého dne kvůli máslu trochu ztuhne (na rozdíl od bublanin s olejem, které jsou vláčné i na druhý den). Autor: Jana

45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
4 ks
vejce
350 g
krupicového cukru (jemný krystalový)
250 g
másla
250 ml
mléka (nebo vody)
500 g
polohrubé mouky
1 bal.
kypřící prášek do pečiva (12 g)
1 lžička
jedlé sody
čerstvé jahody (asi 1 kg)
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Připravíme si plech na pečení - 28 x 39 cm vysoký 4 cm.
  2. Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme rozpuštěné vychladlé máslo, mléko (já jsem dala vodu) a nakonec zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou. Těsto rozmažeme na plech vyložený papírem na pečení, naskládáme jahody nakrájené na menší kousky a upečeme. Já jsem pekla asi 25 - 30 minut na 180 ° (řiďte se svou troubou - každá trouba peče jinak).
  3. Poznámka: Bublanina je dost vysoká, je třeba použít velký plech na pečení. Ovoce můžete dát i jiné, podle sezóny. Tato bublanina je nejlepší hned po upečení, do druhého dne kvůli máslu trochu ztuhne (na rozdíl od bublanin s olejem, které jsou vláčné i na druhý den). Přesto mám toto máslové těsto na bublaninu velmi ráda, protože je trochu hustší a také větší a těžší kousky ovoce (jako např. švestky a meruňky) neklesnou na spodek těsta, jak se to stává u některých jiných receptech. Pokud z nějakého důvodu nemůžete nebo nechcete mléko, můžete jej nahradit vodou nebo rostlinným mlékem. Bublanina na foto je dělaná s vodou.

Můj blog: Recepty z mojej kuchyne

Komentáře k receptu
DomchaDunny    ·   25.7.2021   ·   Odpovědět   ·  

Užasna bublanina,krasne vysoka,odporucam,az na to,ze ja vzdy davam aj bielka,cize vajcia som oddelila,a KP a SB som dala az nakoniec po pridani vyslahaneho bielka.A vzdy pridam trocha citronovej kory,no nebicko v papulke.Konecne uzasny recept Janka,vďaka 🥰

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář