Křehké mandlovo-skořicové sušenky

Zvykla jsem péct tyto sušenky hlavně když se k nám chystala návštěva. Někdy dříve jsem takové máslové sušenky kupovala z obchodu a po objevení tohoto receptu je peču doma. Mandlové nebo oříškové nebo s přídavkem kakaa či čokolády jsou prostě dokonalé. Návštěva si napoprvé myslela, že jsem objevila novou značku v obchodě :D Autor: Lacusin

Přidal:, 21.11.2017
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Křehké mandlovo-skořicové sušenky

Suroviny

Těsto:
150 gmásla
50 gmletých mandlí
50 gmoučkového cukru
1 ksvanilkový cukr
180 ghladké mouky
1/2 lžičkyskořice
1 lžičkaprášku do pečiva

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin utvoříme těsto, které dáme na hodinu odpočinout do lednice.
  2. Odpočinuté těsto rozdělíme na cca 40 malých kousků (já vážila každý kousek po 10 g). Z každého kousku uděláme kuličku, kterou dáme na plech s větším rozestupem od ostatních.
  3. Každou kuličku zploštíme paličkou na maso (stranou s hroty).
  4. Upečeme dorůžova při 180 °C.