Křehké mandlovo-skořicové sušenky

Zvykla jsem péct tyto sušenky hlavně když se k nám chystala návštěva. Někdy dříve jsem takové máslové sušenky kupovala z obchodu a po objevení tohoto receptu je peču doma. Mandlové nebo oříškové nebo s přídavkem kakaa či čokolády jsou prostě dokonalé. Návštěva si napoprvé myslela, že jsem objevila novou značku v obchodě :D Autor: Lacusin

Přidal:, 21.11.2017
Kategorie: Sušenky, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví
Recept Křehké mandlovo-skořicové sušenky

Suroviny

Těsto:
150 gmásla
50 gmletých mandlí
50 gmoučkového cukru
1 ksvanilkový cukr
180 ghladké mouky
1/2 lžičkyskořice
1 lžičkaprášku do pečiva

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin utvoříme těsto, které dáme na hodinu odpočinout do lednice.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Odpočinuté těsto rozdělíme na cca 40 malých kousků (já vážila každý kousek po 10 g). Z každého kousku uděláme kuličku, kterou dáme na plech s větším rozestupem od ostatních.
  3. Každou kuličku zploštíme paličkou na maso (stranou s hroty).Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Upečeme dorůžova při 180 °C.