Křehké vínové vánoční cukroví

Velmi jednoduché a velmi chutné křehké sušenky jako stvořené na Vánoce. Autor: cleopatra

Recept Křehké vínové vánoční cukroví

Suroviny

Těsto:
300 ghladká mouka
250 ghera nebo máslo
4 lžícebílé víno
Na obalování:
moučkový a vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Velmi jednoduché a velmi chutné křehké sušenky jako stvořené na vánoce. Cukr do těsta nejde pouze na obalování po upečení.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  2. Z uvedených tří surovin si připravíme těsto, dáme ho odležet na půl hodinku do lednice, lépe se s ním pak pracuje.
  3. Vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme libovolné tvary.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 10 minut, sledujeme po upečení mají být světlé. Obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Jsou fantastické křehké u nás velmi oblíbené :-)