Křehké vínové vánoční cukroví

Velmi jednoduché a velmi chutné křehké sušenky jako stvořené na Vánoce. Autor: cleopatra

Recept Křehké vínové vánoční cukroví

Suroviny

Těsto:
300 ghladká mouka
250 ghera nebo máslo
4 lžícebílé víno
Na obalování:
moučkový a vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Velmi jednoduché a velmi chutné křehké sušenky jako stvořené na vánoce. Cukr do těsta nejde pouze na obalování po upečení.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Z uvedených tří surovin si připravíme těsto, dáme ho odležet na půl hodinku do lednice, lépe se s ním pak pracuje.
  3. Vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme libovolné tvary.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 10 minut, sledujeme po upečení mají být světlé. Obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Jsou fantastické křehké u nás velmi oblíbené :-)