Maso omyjeme, osušíme a nenaklepané pokapeme olejem a posypeme pepřovým kořením (Kothányi).
Necháme v uzavřené nádobě přes noc v lednici.
Pekáček si vymažeme sádlem. Maso jen velmi zlehka osolíme a každý plátek potřeme z horní strany hořčicí.
Oba sýry nastrouháme na slzičkovém struhadle. Eidam v misce promícháme s paprikou. Oloupanou cibuli nakrájíme na céčka a hustě jimi poklademe maso. Na cibuli uděláme hromádky z nivy, nahoru dáme paprikový eidam, přiklopíme a dáme do trouby.
Pečeme (nepodléváme) na 200st. 50 minut. Poté teplotu snížíme na 170, odklopíme a dopékáme dalších cca 20 minut. Cibule se postará o luxusní šťávičku.
Dobrý den, mohu se zeptat, jaká příloha se k tomu hodí nejvíc? 😊