NejRecept.cz Maso Vepřové maso Krkovice zapečená s cibulí a sýrem
Krkovice zapečená s cibulí a sýrem
Recept Krkovice zapečená s cibulí a sýrem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   29.1.2016

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem. Cibule se postará o luxusní šťávičku. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
6 ks
1cm vysokých plátků vepřové krkovice bez kosti
250 g
nivy
250 g
eidamu
6 lžiček
hořčice
1 lžíce
pepřového koření
2 lžíce
oleje
3 ks
velké cibule
1 lžička
sladké mleté papriky
1 lžíce
sádla ny vymazání pekáčku
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso omyjeme, osušíme a nenaklepané pokapeme olejem a posypeme pepřovým kořením (Kothányi).
  2. Necháme v uzavřené nádobě přes noc v lednici.
  3. Pekáček si vymažeme sádlem. Maso jen velmi zlehka osolíme a každý plátek potřeme z horní strany hořčicí.
  4. Oba sýry nastrouháme na slzičkovém struhadle. Eidam v misce promícháme s paprikou. Oloupanou cibuli nakrájíme na céčka a hustě jimi poklademe maso. Na cibuli uděláme hromádky z nivy, nahoru dáme paprikový eidam, přiklopíme a dáme do trouby.
  5. Pečeme (nepodléváme) na 200st. 50 minut. Poté teplotu snížíme na 170, odklopíme a dopékáme dalších cca 20 minut. Cibule se postará o luxusní šťávičku.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
FireheadFoxy    ·   9.10.2020   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den, mohu se zeptat, jaká příloha se k tomu hodí nejvíc? 😊

NejLucka NejLucka    ·   14.10.2020   ·   Odpovědět   ·  

Záleží na každého chuti. Někomu více chutnají brambory, někomu rýže :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář