NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Krtkův dort Krtkův plech - hrníčkový recept
Krtkův plech - hrníčkový recept
Krtkův plech - hrníčkový recept
Foto: Petra H

Už jsem dlouho nedělala tento zákusek. Miluje ho celá rodina, není vůbec přeslazený a není ani vůbec suchý. Banánové recepty jsou velmi oblíbené asi všude, tak vyzkoušejte i vy. Je to úplně jednoduchý recept, který zvládne připravit i začátečnice. Já ho nechávám přes noc v ledničce, ale vůbec nemusíte. Zdá se mi druhý den lepší, vláčnější. Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   7.2.2018

Krtkův plech - hrníčkový recept

Už jsem dlouho nedělala tento zákusek. Miluje ho celá rodina, není vůbec přeslazený a není ani vůbec suchý. Banánové recepty jsou velmi oblíbené asi všude, tak vyzkoušejte i vy. Je to úplně jednoduchý recept, který zvládne připravit i začátečnice. Já ho nechávám přes noc v ledničce, ale vůbec nemusíte. Zdá se mi druhý den lepší, vláčnější. Autor: Petra

25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

2 hrníčky
hladké mouky
1 hrníček
moučkového cukru
1 bal.
prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr
4 lžíce
kakaa
1 hrníček
mléka
1 hrníček
oleje
2 ks
vejce

Krém:

300 ml
mléka
1 bal.
banánový pudink
4 lžíce
krupicového cukru
500 ml
smetany na šlehání
1 bal.
ztužovač šlehačky
100 g
čokolády na vaření

Dále potřebujeme:

banány
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Všechny suroviny na těsto smícháme a vyšleháme hladké těsto.
  2. Plech o velikosti 38x25 cm vyložíme pečícím papírem, nalijeme na něj těsto a upečeme ve středně vyhřáté troubě (180 st. asi 20 min). Po upečení necháme vychladnout.
  3. Z upečeného a vychladlého plátu vydlabeme asi půlcentimetrovou vrstvu a necháme asi centimetrové okraje. Vydlabaný povrch poklademe podélně rozpůlenými banány, na celý povrch natřeme krém a posypeme drobečky z vydlabaného těsta. Necháme přes noc ztuhnout v lednici.
  4. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Vychladlý pudink rozšleháme, přilijeme smetanu, pak přidáme ztužovač a vyšleháme hustý krém.
  5. Do dobře vyšlehaného krému vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu na vaření.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Smerfka    ·   7.7.2021   ·   Odpovědět   ·  

Peti, chtela jsem se Vas zeptat. Podle postupu mi prijde, ze se dava na kolac jenom jedna vrstva a to pudink + slehacka dohromady vyslehat, ale podle rezu Vasi buchty , mi prijde , ze je jedna vrstva vanilkovy pudink a druha slehackova, nebo se pletu??

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář