Krtkův plech - hrníčkový recept

Už jsem dlouho nedělala tento zákusek. Miluje ho celá rodina, není vůbec přeslazený a není ani vůbec suchý. Banánové recepty jsou velmi oblíbené asi všude, tak vyzkoušejte i vy. Je to úplně jednoduchý recept, který zvládne připravit i začátečnice. Já ho nechávám přes noc v ledničce, ale vůbec nemusíte. Zdá se mi druhý den lepší, vláčnější. Autor: Petra

Přidal:, 7.2.2018
Kategorie: Moučníky
Krtkův plech - hrníčkový recept

Suroviny

Těsto:
2 hrníčkyhladké mouky
1 hrníčekmoučkového cukru
1 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
4 lžícekakaa
1 hrníčekmléka
1 hrníčekoleje
2 ksvejce
Krém:
300 ml mléka
1 bal.banánový pudink
4 lžícekrupicového cukru
500 mlsmetany na šlehání
1 bal.ztužovač šlehačky
100 gčokolády na vaření
Dále potřebujeme:
banány

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme a vyšleháme hladké těsto.
  2. Plech o velikosti 38x25 cm vyložíme pečícím papírem, nalijeme na něj těsto a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení necháme vychladnout.
  3. Z upečeného a vychladlého plátu vydlabeme asi půlcentimetrovou vrstvu a necháme asi centimetrové okraje. Vydlabaný povrch poklademe podélně rozpůlenými banány, na celý povrch natřeme krém a posypeme drobečky z vydlabaného těsta. Necháme přes noc ztuhnout v lednici.
  4. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Vychladlý pudink rozšleháme, přilijeme smetanu, pak přidáme ztužovač a vyšleháme hustý krém.
  5. Do dobře vyšlehaného krému vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu na vaření.