Krůtí prsa plněná slovenskou parenicou

Vyzkoušela jsem už nejrůznější náplně do krůtích a kuřecím prsou. No ještě jsem nevyzkoušela jak bude v řezu vypadat slovenská parenice. Dnes jsem to vyzkoušela a překvapení bylo velké. Líbí se mi tento nápad i chuťově i vzhledem. K tomu jsem podávala klasické vařené brambory s cibulkou a máslem, samozřejmě ani salát nesměl chybět. Autor: Izabela

Přidal:, 30.1.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Krůtí prsa plněná slovenskou parenicou

Suroviny

350 gkrůtí prsa
1 ksuzená parenica
100 gšunka
1 kscibule
1/2 hlávkyčesnek
1 PLsádlo
3 kskapie sterilovaná
špetkamletá červená paprika

Postup přípravy

  1. Krůtí prsa jsem umyla, osušila kuchyňským papírem. Přes fólii jsem prsa vyklepala. Osolila, okořenila. Položila jsem do středu šunku a na šunku jsem rozvinula kus parenice. Nekrájela jsem ji, nechala jsem parenici v celosti. Maso jsem svinula a převázala kuchyňským provázkem.
  2. Na pánvi jsem nechala roztát sádlo, opekla jsem roládu ze všech stran. Přidala jsem cibuli, česnek, osolila z venku, posypala pepřem a paprikou a podlila troškou vody.
  3. Pod pokličkou jsem ji dusila 10 min. Pak jsem ji odkryla a dopekla dalších 10 min.
  4. Upečenou jsem vybrala na desku, nechala ochladit a odstranila jsem provázek.
  5. Nakrájela jsem ji na kolečka. Přeji vám dobrou chuť.