Krůtí prsa v pivním těstíčku s droždím

Recept Krůtí prsa v pivním těstíčku s droždím

Přidal: , 12.3.2017

Kategorie: Krůtí, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Včera jsme měli k obědu fantastické jídlo, proto bych se s vámi chtěla podělit o recept. Recept je velmi jednoduchý a když jste droždí dosud používali pouze při pečení kynutého těsta, je čas změnit to. Udělala jsem těstíčko z piva a droždí (samozřejmě kromě jiných základních surovin na těstíčko) a obalila jsem v něm krůtí prsa. Pokud nemáte rádi krůtí, klidně můžete použít i kuřecí, je to podobné. Jako příloha klasické brambory omaštěné máslem a oběd se může podávat. Autor: Izabela

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 12.3.2017

Kategorie: Krůtí, Maso, Oběd

SUROVINY

Těstíčko:

200 mlpivo
20 gdroždí
špetkacukr
250 gmouka hladká speciál
1 ksvejce

Maso:

2 kskrůtí prsa
dle chutisůl, pepř
troškahladká mouka na obalení
2 PLsádlo
2 PLolej

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejprve jsem si udělala těstíčko, protože musí vykynout. Do vlažného piva jsem namrvila droždí, přidala jsem špetku cukru a posypala hladkou mouku. Všechno jsem dobře promíchala a udělala těstíčko jako na palačinky. Těstíčko jsem nechala nakynout půl hodinu na teplém místě.
  2. Krůtí prsa jsem umyla, osušila, naklepala, osolila a okořenila.
  3. Všechny plátky masa jsem obalila v hladké mouce.
  4. Obalila jsem je ve vykynutém těstíčku a upekla na rozpáleném sádle pod pokličkou. Upečené maso jsem ukládala na kuchyňský papírek, aby vsákl olej. Takto vypražená krůtí prsa jsou lehká, křehká a neskutečně chutná.
  5. Podávala jsem je s vařenými bramborami a kostkami červené kapie. Přeji vám dobrou chuť.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit