Krůtí prsa v pivním těstíčku s droždím

Včera jsme měli k obědu fantastické jídlo, proto bych se s vámi chtěla podělit o recept. Recept je velmi jednoduchý a když jste droždí dosud používali pouze při pečení kynutého těsta, je čas změnit to. Udělala jsem těstíčko z piva a droždí (samozřejmě kromě jiných základních surovin na těstíčko) a obalila jsem v něm krůtí prsa. Pokud nemáte rádi krůtí, klidně můžete použít i kuřecí, je to podobné. Jako příloha klasické brambory omaštěné máslem a oběd se může podávat. Autor: Izabela

Přidal:Izabella929@azet.sk, 12.3.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Krůtí prsa v pivním těstíčku s droždím

Suroviny

Těstíčko:
200 mlpivo
20 gdroždí
špetkacukr
250 gmouka hladká speciál
1 ksvejce
Maso:
2 kskrůtí prsa
dle chutisůl, pepř
troškahladká mouka na obalení
2 PLsádlo
2 PLolej

Postup přípravy

  1. Nejprve jsem si udělala těstíčko, protože musí vykynout. Do vlažného piva jsem namrvila droždí, přidala jsem špetku cukru a posypala hladkou mouku. Všechno jsem dobře promíchala a udělala těstíčko jako na palačinky. Těstíčko jsem nechala nakynout půl hodinu na teplém místě.
  2. Krůtí prsa jsem umyla, osušila, naklepala, osolila a okořenila.
  3. Všechny plátky masa jsem obalila v hladké mouce.
  4. Obalila jsem je ve vykynutém těstíčku a upekla na rozpáleném sádle pod pokličkou. Upečené maso jsem ukládala na kuchyňský papírek, aby vsákl olej. Takto vypražená krůtí prsa jsou lehká, křehká a neskutečně chutná.
  5. Podávala jsem je s vařenými bramborami a kostkami červené kapie. Přeji vám dobrou chuť.