Krutí stehno v sudovém zelí na růžovém víně - FOTOPOSTUP

Dnes jsem opět přinesla recept na mé oblíbené jídlo. Nyní je to vykostěné stehno, které jsem udělala na sudovém zelí a růžovém víně. Je to velmi chutné. Jak ráda peču, tak ráda i vařím. Masíčko mám ráda hlavně kuřecí a krůtí, s tím se ráda vyhraju a ráda vymýšlím nové recepty. Autor: Izabelka

Přidal:, 4.12.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Krutí stehno v sudovém zelí na růžovém víně - FOTOPOSTUP

Suroviny

500 gkrůtí stehno
1 PLvepřové sádlo
1 kscibule
1/2 kgsudové zelí
200 mlrůžové víno
sůl, mletý pepř
drcený kmín
muškátový oříšek
zázvor

Postup přípravy

  1. Krůtí maso jsem umyla, osušila kuchyňským papírem. Nakrájela jsem ho na kostky. Na pánev jsem dala rozehřát sádlo a přidala jsem nakrájenou cibuli. Přidala jsem maso a dusila jsem ho, dokud se tekutina zcela neodpařila. Když se tekutina odpařila, přidala jsem rajčatový protlak a opět promíchala.
  2. Maso jsem osolila, okořenila, přidala špetku mletého kmínu, muškátový oříšek a zázvor. Když se chutě skamarádili, podlila jsem maso růžovým vínem.
  3. Po krátkém dušení, jsem přidala nakrájené sudové zelí. Dolila jsem pouze tolik vody, aby bylo maso se zelím ponořené. Dusila jsem pod pokličkou na slabším plameni 50 min. Maso bylo šťavnaté a chutné.
  4. Maso jsem podávala s houskovým knedlíkem. Přeji vám dobrou chuť.