NejRecept.cz Polévky Husté polévky Houbová a Žampionová polévka Kulajda - jedna z našich oblíbených
Kulajda - jedna z našich oblíbených
Recept Kulajda - jedna z našich oblíbených
rebeka    ·   28.7.2017

Kulajda - jedna z našich oblíbených

Nejlepší polévka, kterou nikoho určitě neurazíte. S bramborami, houbami, s koprem a s velmi dobrou, intenzivní smetanovou chutí. Pokud dělávám tuto polévku, druhé jídlo nám netřeba. To raději navařím z dvojnásobné dávky. Máme to velmi rádi. Pouze s křupavým čerstvým chlebem. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
2 hrsti
sušených hub
5 ks
brambor
svazek
čerstvého kopru
3 ks
bobkové listy
5 kuliček
nového koření
2 lžíce
octa
1 lžíce
krupicového cukru
dle chuti
sůl, pepř
1000 ml
zeleninového vývaru
250 ml
33% smetany ke šlehání
4 ks
vejce
3 lžíce
másla + 2 lžíce oleje
2 lžíce
(vrchovaté)hladké mouky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Houby namočíme do studené vody (nejméně na hodinu, ideálné přes noc)
  2. V hrnci rozpálíme máslo s olejem, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalejeme zeleninovým vývarem, přidáme vodu z hub, na větší kostky pokrájené brambory, nadrobno pokrájené houby, bobkový list a nové koření, osolíme, opepříme a vaříme doměkka.
  3. Do smetany dáme 3 lžíce horké polévky a promícháme.
  4. Nalejeme do hrnce, dochutíme octem a cukrem, případně dosolíme.
  5. Přidáme nasekaný kopr a do talířů přidáme vejce, buď natvrdo nebo jako zastřená.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Hanenks    ·   3.6.2021   ·   Odpovědět   ·  

Kulajdu jsem uvarila,je to skvela,vynikajici polevka a nema chybu.Patri mezi me recepty a vsichni ji mame moc radi.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář