Kuřecí bábovka

Sladká bábovka je známá snad každému. Připravte si bábovku, ale tentokrát na slano. Kuřecí prsa, slanina, různé bylinky, sýr a mnoho jiných dobrých surovin. Mňamka!

Přidal:, 29.3.2015
Kategorie: Kuřecí, Bábovky, Dezerty, Maso, Oběd, Chuťovky
Recept Kuřecí bábovka

Suroviny

Ingredience:
6 kskuřecích řízků
200 gslaniny
4 ksvejce
bylinky podle chuti
150 gsýra
klobáska nebo natrhaná sušená šunka
sůl a pepř
porek

Postup přípravy

  1. Připravíme si bábovkovou formu, kterou pořádně vymažeme olejem a vysteleme slaninou.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Kuřecí řízky naklepeme a osolíme a opepříme. Dle obrázku naskládáme řízky tak, aby se přikryla forma i ve středu. Když máme hotovo, klepneme vajíčka, které osolíme i opepříme a posypeme bylinkama.
  3. Pak můžeme přidat uzeninu, sýr, porek a nebo cokoliv kdo má co rád.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Zabalíme to řízkama, co jsou převislé přes formu, tak i slaninou. Pečeme do zlatova min. hodinku a půl při teplotě 170 stupňů, nejlépe přikryté. Poté krájíme a podáváme s bramborem. Dobrou chuť!

Zdroj: Vaření a pečení s láskou