NejRecept.cz Grilování a BBQ Špízy Kuřecí špízy s ananasem
Kuřecí špízy s ananasem
Recept Kuřecí špízy s ananasem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Pokud máte rádi sladké hlavní jídla jako já, tak zkuste tyto špízy, které jsou plné exotického ovoce, a to ananasu. Střídavě ho napichujeme na jehlu s masem, cibulí a ještě k tomu chuť opečené slaniny nebo šunky (záleží na tom, co zvolíte). Jako přílohu jsem podávala klasické vařené brambůrky s máslem. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   11.1.2018

Kuřecí špízy s ananasem

Pokud máte rádi sladké hlavní jídla jako já, tak zkuste tyto špízy, které jsou plné exotického ovoce, a to ananasu. Střídavě ho napichujeme na jehlu s masem, cibulí a ještě k tomu chuť opečené slaniny nebo šunky (záleží na tom, co zvolíte). Jako přílohu jsem podávala klasické vařené brambůrky s máslem. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
2 ks
chlazená kuřecí prsa
1 malá plechovka
ananasu kolečka
150 g
Schinken špeku nebo sušené šunky
2 ks
cibule nebo šalotky
2 ks
kapie
2 lžíce
Gurmánský chilli steak (Vitana)
1 lžíce
sádla
4 lžíce
oleje
1 lžíce
kvalitní sojové omáčky
100 ml
suchého bílého vína
1 lžíce
citronové šťávy
třtinový cukr dle chuti
sůl dle potřeby
šťáva z kompotu
čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, šalvěj, oregáno...)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm, posypeme 1 lžíce steakového koření a každou kostku zabalíme do plátku špeku.
  2. Ananas a kápii nakrájíme na kostky, cibuli na osminky. Pak střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle. Co nám nevejde na špejle, přihodíme do pekáčku.
  3. Ten si vymažeme sádlem, přidáme špízy, zakápneme olejem, posypeme zbytkem koření, podlejeme 100 ml ananasové šťávy a vínem a přiklopíme. Vložíme do trouby na 200 st. a pečeme cca 50 minut.
  4. Poté odklopíme a pečeme dalších cca 40 minut. Během pečení obracíme, abychom získali hezkou křupavou kůrčičku ze všech stran. Když je maso měkké, vyjmeme ho, a šťávu i se vším ostatním (bylinky vytáhneme) přelejeme do kastrůlku.
  5. Přidáme sojovou omáčku, zbytek ananasové šťávy, citronovou šťávu, cukr dle chuti a sůl dle potřeby. Na plameni necháme zredukovat. No, a to je vše.
  6. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář