Kynutý koláč s mákem, meruňkami a tvarohem

Pekla jsem kynuté koláče s meruňkami a ty se snědli asi za půl hodinu po upečení, tak jsem musela upéct něco sladkého znovu. Tentokrát jsem vsadila na jistotu a byl to kynutý koláč na plechu s třemi druhy náplně. Jak můžete vidět na fotkách, vydařil se na jednotku. Tedy alespoň si myslím. Mně se pohledově velmi líbí a chuťově byl ještě lepší :)))) Autor: Mineralka

Přidal:, 2.7.2018
Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky
Recept Kynutý koláč s mákem, meruňkami a tvarohem

Suroviny

Těsto:
400 gpolohrubé mouky
200 mlmléko
20 gdroždí
60 mlolej
2 PLkr. cukr
Tvarohová náplň:
250 gtvaroh
dle chuticukr
1 ksvanilkový cukr
1 ksžloutek
Maková nádivka:
150 gmletý mák
100 mlmléko
2 PLmeruňkový džem
dle chuticukr
Dále:
meruňky

Postup přípravy

  1. Ze surovin připravíme kynuté těsto, které necháme asi 40 minut vykynout.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Mezitím si připravíme nádivky. Meruňky necháme na sítku okapat (pokud máte zavařené), já měla čerstvé, tak jsem použila ty.
  3. Tvaroh utřeme s cukrem a žloutkem. Kdo má rád sladší, přidá cukru více. Mák umeleme, přidáme do vroucího mléka, odstavíme, přidáme džem a kdo chce, i cukr, případně ještě můžete šoupnout panák rumu nebo nějakého likéru.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Těsto na pomoučeném vále vyválíme.
  5. Pomocí válečku přeneseme na vymazaný plech, trochu vytlačíme okraje. Střídavě klademe jednotlivé nádivky a meruňky. Plech použijeme větší, aby nebylo těsto příliš vysoké.Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupňů 30 minut.