Kynutý koláč s mákem, meruňkami a tvarohem

Pekla jsem kynuté koláče s meruňkami a ty se snědli asi za půl hodinu po upečení, tak jsem musela upéct něco sladkého znovu. Tentokrát jsem vsadila na jistotu a byl to kynutý koláč na plechu s třemi druhy náplně. Jak můžete vidět na fotkách, vydařil se na jednotku. Tedy alespoň si myslím. Mně se pohledově velmi líbí a chuťově byl ještě lepší :)))) Autor: Mineralka

Přidal:, 2.7.2018
Kategorie: Moučníky
Kynutý koláč s mákem, meruňkami a tvarohem

Suroviny

Těsto:
400 gpolohrubé mouky
200 mlmléko
20 gdroždí
60 mlolej
2 PLkr. cukr
Tvarohová náplň:
250 gtvaroh
dle chuticukr
1 ksvanilkový cukr
1 ksžloutek
Maková nádivka:
150 gmletý mák
100 mlmléko
2 PLmeruňkový džem
dle chuticukr
Dále:
meruňky

Postup přípravy

  1. Ze surovin připravíme kynuté těsto, které necháme asi 40 minut vykynout.
  2. Mezitím si připravíme nádivky. Meruňky necháme na sítku okapat (pokud máte zavařené), já měla čerstvé, tak jsem použila ty.
  3. Tvaroh utřeme s cukrem a žloutkem. Kdo má rád sladší, přidá cukru více. Mák umeleme, přidáme do vroucího mléka, odstavíme, přidáme džem a kdo chce, i cukr, případně ještě můžete šoupnout panák rumu nebo nějakého likéru.
  4. Těsto na pomoučeném vále vyválíme.
  5. Pomocí válečku přeneseme na vymazaný plech, trochu vytlačíme okraje. Střídavě klademe jednotlivé nádivky a meruňky. Plech použijeme větší, aby nebylo těsto příliš vysoké.
  6. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupňů 30 minut.