Kynutý koláč s ovocem a drobenkou

Recept Kynutý koláč s ovocem a drobenkou

Přidal: , 29.6.2016

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tento koláč jsem pekla ještě když byly třešně, ale můžete použít i broskve, meruňky, rybíz nebo jiné ovoce.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 29.6.2016

Kategorie: Moučníky

SUROVINY

Těsto:

125 mlvlažného mléka
1 ksvejce
50 gmásla
250 ghladké mouky
50 gcukru
12 gdroždí
1 lžičkarumu
špetkasoli

Ovoce:

250 gtřešne nebo jiné ovoce

Drobenka:

80 gmásla
80 gkrupicového cukru
80 ghrubé mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a trochu mouky. Zamícháme a necháme vzejít kvásek.
  2. Ke kvásku přidáme povolené máslo, vejce, mouku, rum a sůl a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme cca 1 hodinu kynout.=7
  3. Po vykynutí těsto rozprostřeme na vymazaný menší plech. Poklademe ovoce a posypeme drobenkou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit