Langoše se šunkou a sýrem

Něco pro milovníky smaženého. Po dlouhém čase jsem se znovu pustila do vaření tradičních jídel a mezi tradiční jídla určitě patří i langoš. Já dělávám z mléka, někdo pouze z vody. Mně se zdají chutnější a jemnější právě z toho mléka a potírám každý kousek i česnekem. Se šunkou, sýrem, kečupem, tatarskou omáčkou nebo s majonézou, případně pouze s jogurtem, no alternativ je mnoho. Autor: Milka

Přidal:, 20.3.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Langoše se šunkou a sýrem

Suroviny

1 kghladké mouky
6 dkgdroždí
7 dlmléka
1 PLcukru
2 lžičkysoli
tatarská omáčka
šunka
strouhaný sýr

Postup přípravy

  1. Uděláme si kvásek, necháme ho vykynout a přidám k ostatním surovinám.
  2. Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout asi 40 minut. Vykynuté těsto rozkrájíme na kousky
    /přibližně 13 ks/ a uděláme bochánky, které necháme vykynout - asi 15 minut.
  3. Potom je natáhneme do kruhu a pečeme na oleji. Musí být ponořeny do oleje. Upečené langoše z jedné i druhé strany potíráme česnekovou vodou (2 dl vody, 8 stroužků česneku, nechat odstát a potírat).
  4. Šunku nakrájíme na čtverečky, sýr nastrouháme.
  5. Langoš potřeme tatarkou, posypeme šunkou a sýrem.