Langoše se šunkou a sýrem

Recept Langoše se šunkou a sýrem

Přidal: , 20.3.2018

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Něco pro milovníky smaženého. Po dlouhém čase jsem se znovu pustila do vaření tradičních jídel a mezi tradiční jídla určitě patří i langoš. Já dělávám z mléka, někdo pouze z vody. Mně se zdají chutnější a jemnější právě z toho mléka a potírám každý kousek i česnekem. Se šunkou, sýrem, kečupem, tatarskou omáčkou nebo s majonézou, případně pouze s jogurtem, no alternativ je mnoho. Autor: Milka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 20.3.2018

Kategorie: Oběd

SUROVINY

1 kghladké mouky
6 dkgdroždí
7 dlmléka
1 PLcukru
2 lžičkysoli
tatarská omáčka
šunka
strouhaný sýr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Uděláme si kvásek, necháme ho vykynout a přidám k ostatním surovinám.
  2. Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout asi 40 minut. Vykynuté těsto rozkrájíme na kousky
    /přibližně 13 ks/ a uděláme bochánky, které necháme vykynout - asi 15 minut.
  3. Potom je natáhneme do kruhu a pečeme na oleji. Musí být ponořeny do oleje. Upečené langoše z jedné i druhé strany potíráme česnekovou vodou (2 dl vody, 8 stroužků česneku, nechat odstát a potírat).
  4. Šunku nakrájíme na čtverečky, sýr nastrouháme.
  5. Langoš potřeme tatarkou, posypeme šunkou a sýrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit