NejRecept.cz Dezerty Bábovky Likérová bábovka od Honzíka
Likérová bábovka od Honzíka
Recept Likérová bábovka od Honzíka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Jedná se o luxusní bábovku a věřte že už nebudete chtít dělat jinou :D Jinak je to první moje bábovka, kterou jsem vůbec kdy pekl :D Pak jsem vyzkoušel i klasickou, ale ta už nebyla tak dobrá, jako tato. Likér je likér a ten tam udělal fantastickou chuť. Autor: Honzík

Honzík Drew Čubr Honzík Drew Čubr    ·   7.12.2017

Likérová bábovka od Honzíka

Jedná se o luxusní bábovku a věřte že už nebudete chtít dělat jinou :D Jinak je to první moje bábovka, kterou jsem vůbec kdy pekl :D Pak jsem vyzkoušel i klasickou, ale ta už nebyla tak dobrá, jako tato. Likér je likér a ten tam udělal fantastickou chuť. Autor: Honzík

Suroviny

Těsto:

250 g
moučkového cukru
5 ks
vajec
0,3 l
vaječného koňaku
0,3 l
oleje
1 balíček
vanilkového cukru
1 balíček
prášku do pečiva
125 g
hl. mouky
125 g
pol. mouka

Na povrch:

cukr moučka
šlehačka
zmrzlina
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si vyšleháme vejce s cukrem do pěny a poté zašleháme ostatní suroviny - vytvoříme krásné hladké těsto a vlijeme ho do formy, kterou vymažeme máslem a vysypeme pol. moukou.
  2. Pečeme 30-45 minut opravdu záleží na troubě - ideální teplota z mé zkušenosti je 170-175 stupňů tak pozor na to :)
  3. Po půl hoďce do toho píchněte a uvidíte :) až se bábovka upeče, tak ji nechte vychladnout a poté ji vyklopte a posypte moučkovým cukrem :)
  4. Brou chuť a těším se na vaše reakce :)
Komentáře k receptu
zuza kuliskova    ·   17.2.2024   ·   Odpovědět   ·  

vyborna mnamka....doporucuji...

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář