Likérová bábovka od Honzíka

Jedná se o luxusní bábovku a věřte že už nebudete chtít dělat jinou :D Jinak je to první moje bábovka, kterou jsem vůbec kdy pekl :D Pak jsem vyzkoušel i klasickou, ale ta už nebyla tak dobrá, jako tato. Likér je likér a ten tam udělal fantastickou chuť. Autor: Honzík

Přidal:, 7.12.2017
Kategorie: Moučníky
Likérová bábovka od Honzíka

Suroviny

Těsto:
250 gmoučkového cukru
5 ksvajec
0,3 lvaječného koňaku
0,3 loleje
1 balíčekvanilkového cukru
1 balíčekprášku do pečiva
125 ghl. mouky
125 gpol. mouka
Na povrch:
cukr moučka
šlehačka
zmrzlina

Postup přípravy

  1. Nejdříve si vyšleháme vejce s cukrem do pěny a poté zašleháme ostatní suroviny - vytvoříme krásné hladké těsto a vlijeme ho do formy, kterou vymažeme máslem a vysypeme pol. moukou.
  2. Pečeme 30-45 minut opravdu záleží na troubě - ideální teplota z mé zkušenosti je 170-175 stupňů tak pozor na to :)
  3. Po půl hoďce do toho píchněte a uvidíte :) až se bábovka upeče, tak ji nechte vychladnout a poté ji vyklopte a posypte moučkovým cukrem :)
  4. Brou chuť a těším se na vaše reakce :)