Linecká patrová srdíčka s mascarpone krémem a ovocem

Tak dnes trochu slavnostnější. Patrová srdíčka s masarpone krémem. Tento krém je dokonalý a je velmi jednoduchý na přípravu. Dělávám ho i do dortů. S ovocem je to dokonalá kombinace jak připravit luxusní zákusek, který bude na 100% chutnat každému. Nemusíte šlehat pudink s máslem, zbytečně těžké krémy pouze zaplní žaludek. Autor: Marta

Přidal:Marta Mlyn, 9.6.2017
Kategorie: Moučníky
Linecká patrová srdíčka s mascarpone krémem a ovocem

Suroviny

Těsto:
750 ghladká mouka
250 gmoučkový cukr
500 gmásla
2 ksžloutky
1 lžičkasoda bikarbona
1 lžičkaprášek do pečiva
Náplň:
750 gmascarpone
500 mlšlehačka
2 ksvanilkový cukr
2 ksztužovač

Postup přípravy

  1. Vše spolu spracujeme, vyválíme a vykrajujeme srdíčka. Peču na pečícím papíře na 180 stupňů asi 7 minut - nepečte příliš dlouho, abyste těsto zbytečně nevysušily.
  2. Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem, před došľahaním přidáme ztužovač, nakonec zašleháme mascarpone.
  3. Na spodní srdíčko doprostřed dáme džem, krém, srdíčko a už jen nastříkam krém cukrářským sáčkem.
  4. Ozdobíme ovocem.