NejRecept.cz 15 minutovky Listové kornouty s karamelovým krémem hotové za 10 minut
Listové kornouty s karamelovým krémem hotové za 10 minut
Recept Listové kornouty s karamelovým krémem hotové za 10 minut
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   16.12.2015

Listové kornouty s karamelovým krémem hotové za 10 minut

Jen tři suroviny vám postačí na přípravu lahodného dezertu, který připraví i začátečnice v kuchyni.

35 min
Čas přípravy
5 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
listové těsto
1 konzerva vařené kondenzované mléko
200 g
máslo
vajco na potření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si kornouty, pokud jste nesehnali v obchodě formičky. Klasicky z papíru na pečení vyformujete kornoutek, který obalíte alobalem. Jednoduché a levné.
  2. Na kornoutek natočíme pásek listového těsta (listové těsto rozválíme a nakrájíme na 2 cm pásky) a uložíme na plech. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 5 minut. Ještě před pečením vrch potřete rozšlehaným vajíčkem, aby měli krásnou barvu.
  3. Pokud jste nekoupili karamelové salko, dejte na 2 hodiny vařit do vroucí vody klasické salko. Máslo utřeme do pěny a po lžících přidáváme karamelové salko. Vyšleháme nadýchaný krém, kterým naplníme kornouty.
  4. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Video recept

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář