Marcipánové bonbóny z brambor

Přidal: adkas, 1.12.2016
Kategorie: Sváteční pečení, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Nepečené dezerty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Starý recept jak drak :) Nebojte se, chutná to opravdu skvěle. Já jsem se ze začátku bála, jak může něco tak dobré vzniknout z brambory, ale přece. Je to sice kalorická bomba - přece tolik cukru, skoro jsem zkolabovala když jsem ho přidávala. V originálním receptu bylo psáno, přidáváme tolik cukru, kolik vsaje brambora, tak na začátku jsem začínala s dávkou 300 g, pak jsem přidala dalších 300 g a nakonec jsem skončila při 800 g. Autor: Adkas
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: adkas, 1.12.2016
Kategorie: Sváteční pečení, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Nepečené dezerty
SUROVINY
200 gvařené brambory
cca 800 gmoučkový cukr
1 lžičkamandlové aroma
kakao na obalování
- Postupně přidáváme prosátý moučkový cukr, přidáme i aroma a zpracováváme kompaktní hmotu, kterou odložíme na půl hodinu do chladničky, aby masa trochu ztvrdla.
- Skladujeme v chladničce. Chutí mi připomínají fondánové salonky z dětství.
Můj blog: Adkas
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Marcipánové cukríky zo zemiakov.
Tak tohle teda opravdu neznám...znám moučník - brambora- ale ten se dělal ze dvou plátků piškotového těsta - uvnitř byl tuhý pařížský krém, zmačkalo se to do tvaru koule asi 5- 6 cm v průměru , následně obalilo v tenkém plátu marcipánu - a pak v kakau