Maso se zakysanou smetanou a porkem

Zakysanou smetanu ráda používám i v kombinaci s masem. Dosud jsem ji používala pouze k pečeným bramborám jako "přílohu" nebo ještě jsem ze zakysané smetany a vanilkového cukru dělala smetanový dort, který určitě každý zná. Určitě vyzkoušejte, tato kombinace je velmi chutná. Autor: Adddy

Přidal:, 21.11.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Maso se zakysanou smetanou a porkem

Suroviny

400 gvepřového
1 kscibule
1 ksporek
dle chutizakysaná smetana
2 lžícekremžská hořčice
2 lžícekečup
dle potřebyolej
dle chutivegeta

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na drobné nudličky, cibuli na drobno.
  2. Cibuli osmahneme na trošce oleje, přidáme maso a opékáme, pak malinko podlijeme a dusíme přiklopené do měkka.
  3. Ke konci přidáme kečup a hořčici a prohřejeme.
  4. Na talíř nandáme masovou směs, lžičkama poklademe zakysanou smetanou a posypeme kolečky porku.
  5. Podáváme s bramborem. Dobrou chuť