Masové bombičky se sýrem a majonézou

Mleté maso, cibulka, na vrchu nastrouhaný sýr a majonéza. To vše zapečené v troubě s minimem oleje. Někdy nemusíte připravit fantastické jídlo pouze smažením ve velkém množství oleje. Stačí to naskládat na papírem vyložený plech a vložit to do trouby. Fantastické karbanátky trochu jinak :) Vyzkoušejte i vy. Dobrou chuť! Autor: Jaja

Přidal:, 23.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Masové bombičky se sýrem a majonézou

Suroviny

1 kgmleté vepřové maso
2 kscibule
4 ksbrambory
5 ksvejce
200 gtvrdý sýr
majonéza
olej
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Cibulku si nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji na pánvi ji osmažíme do zlata.
  2. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme sůl, pepř a promícháme.
  3. Vajíčko uvaříme natvrdo a uvařené nasekáme na drobno. Přidáme 1 lžíci majonézy, pepř, sůl a promícháme.
  4. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
  5. Z mletého masa tvarujeme malé kuličky - "bombičky", které ukládáme na papírem vyložený plech na pečení. Jemně je rukou stlačíme, abychom vytvořili karbanátky, na které navrstvíme osmaženou cibuli, pak vejce.
  6. Na vejce navrstvíme nastrouhané brambory a na brambory umístíme nastrouhaný sýr. Navrstvíme majonézu a pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu.