Medové řezy s čoko krémem

Medové řezy jsou velmi oblíbené zákusky hlavně na svatbu, velké slavnosti nebo svátky, jako jsou Vánoce nebo Velikonoce. Někdo připravuje medové řezy i během roku, klasické nebo i s oříšky. Tyto medové řezy jsou netradiční, plní se obyčejným i čokoládovým krémem a potírají se meruňkovým džemem. Jsou vynikající a nejlepší jsou tehdy, pokud postojí minimálně 2 dny. Tehdy je těsto vláčné a rozplývá se na jazyku.

Přidal:, 19.7.2017
Kategorie: Moučníky
Medové řezy s čoko krémem

Suroviny

Těsto:
1 ksvejce
2 PLmléko
150 gkr. cukr
1 lžičkajedlá soda
2 PLmed
50 gmáslo
450 ghladká mouka
Krém:
500 mlmléko
3 ksvejce
3 PLhladká mouka
1 PLkukuřičný škrob
1 bal.vanilkový cukr
150 gmoučkový cukr
150 gmáslo
Dále:
50 gčokoláda
meruňkový džem
čokoládová poleva

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme krém. V hrnci na mírném ohni uvaříme hustou kaši ze všech surovin kromě másla. Hmotu necháme vychladnout při pokojové teplotě.
  2. Všechny suroviny kromě mouky dáme do hrnce. Vaříme, dokud se všechny suroviny propojí a následně odstavíme. Přidáme prosátou mouku a vypracujeme těsto. Těsto je nejdříve velmi lepivé, ale to vůbec nevadí. Odložíme do lednice na minimálně půl hodinu a pak ho rozdělíme na 4 stejné kousky.
  3. Rozválíme na tenké pláty, které upečeme na opačné straně plechu v předem vyhřáté troubě. Pečeme při teplotě 200 stupňů dozlatova. Dáváme pozor, pečení netrvá déle než 10 minut. Může to trvat 5-9 minut, třeba sledovat. Hned když těsto začne hnědnout, vybíráme a stáhneme z plechu na rovnou plochu. Necháme vychladnout.
  4. Ještě dokončíme krém. Máslo vyšleháme do pěny, postupně zašleháme vychladlou kaši. Krém rozdělíme v poměru 2:1. Do menší části přidáme 50 g rozpuštěné čokolády a ještě krátce šleháme.
  5. Na plát natřeme meruňkový džem, natřeme bílý krém, položíme těsto, natřeme čoko krém, položíme těsto, natřeme džem, navrstvíme zbylý světlý krém, položíme těsto a vrch polijeme čokoládovou polevou.