NejRecept.cz Koláče, cukroví Medové Žerbó řezy
Medové Žerbó řezy
Recept Medové Žerbó řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Nosalty

Tradiční Žerbó řezy jsou z mletých vlašských ořechů, ale ani tyto nejsou špatné. Vynikající chuť medu a marmelády. Mňam!

NejLucka NejLucka    ·   22.12.2014

Medové Žerbó řezy

Tradiční Žerbó řezy jsou z mletých vlašských ořechů, ale ani tyto nejsou špatné. Vynikající chuť medu a marmelády. Mňam!

Suroviny

Těsto:

450 g
hladká mouka
150 g
moučkový cukr
100 g
máslo
4 lžíce
med
5 lžic
mléko
2 ks
vejce
1 lžička
prášek do pečiva

Krém:

300 ml
mléka
3 lžíce
dětská krupice
2 bal.
vanilkový cukr
200 g
máslo
200 g
moučkový cukr
marmeláda

Povrch:

180 g
tmavá čokoláda
2 lžíce
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo si zahřejeme nad párou, přidáme med, cukr, mléko, rozšlehaná vajíčka a rozpustíme. Dostaneme krémovou, lesklou hmotu. Odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Po částech začneme přidávat mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Zpracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat v ledničce nejméně půl hodinu.
  3. Vychladlé těsto si rozdělíme na 4 části a rozválíme je na tenké pláty. Každý plát těsta upečeme při teplotě 180 stupňů cca 5-6 minut. Před tím, než je dáme péct, popícháme vidličkou.
  4. Připravíme si krém. Do mléka si přidáme krupici a vanilkový cukr. Uvaříme hustou kaši. Máslo s cukrem si vymícháme do pěny a postupně přidáváme vychladlou kaši.
  5. Začneme vrstvit. Na plát těsta potřeme nádivku, položíme plát těsta, potřeme marmeládou, opět plát těsta, navrstvíme nádivku a zakryjeme posledním plátem těsta. Vrch polijeme čokoládou, do které jsme přidali 2 lžíce oleje. Necháme ztuhnout. Dobrou chuť!

Zdroj: Nosalty

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář