Medvědí česnek - na uskladnění

Medvědí česnek používám do pomazánek, na ozdobu brambor, ale také jen na namazaný chléb. Je výborný a zdravý. Autor: Lenulka

Přidal:, 29.4.2016
Kategorie: Zavařeniny
Recept Medvědí česnek - na uskladnění

Suroviny

Suroviny :
medvědí česnek

Postup přípravy

  1. Jednotlivé listy medvědího česneku důkladně omyjeme a osušíme. Potom ho nakrájím na nudličky a dám do důkladně vymytých a usušených lahví. Můžeme lehce stlačit .Naplníme je až po okraj. Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Láhve musí být se šroubovacím uzávěrem, aby česnek nebylo při skladování cítit.
  3. Uchováváme v lednici a postupně odebírám - vydrží asi 3 týdny jako čerstvý. Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Větší množství dávám do mražáku. Pro potřebu si vždy odsypu a zbytek vrátím zpět.
  5. Medvědí česnek používám do pomazánek, na ozdobu brambor, ale také jen na namazaný chléb. Je výborný a zdravý.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.