Milionové pařížské rohlíčky

Recept Milionové pařížské rohlíčky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pařížské rohlíky peču během celého roku, nejen na Vánoce. Objevila jsem množství receptů na tuto sladkou dobrotu, ale zůstala jsem věrná tomuto receptu. Pokud spěchám, tak dělám i nepečenou verzi - jako těsto používám dlouhou dětskou piškotu. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

1 ksvejce
100 gmoučkový cukr
100 gmleté ​​vlašské ořechy
1 PLhladká mouka

Krém:

1 ksvejce
40 gkr. cukr
10 gkakao
80 gmáslo

Poleva:

100 gčokoláda
1 PLolej

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny suroviny na těsto vymícháme mixérem na jednotnou hmotu, kterou přendáme do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem stříkáme rohlíčky.
  2. Rohlíčky upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů dozlatova - trvá to asi 10 minut, rohlíčky kontrolujeme, každá trouba peče jinak.
  3. Nad párou vymícháme vajíčko s cukrem do tuhé pěny. Potom přidáme kakao a ještě krátce šleháme. Hmotu odstavíme a necháme mírně vychladnout. Máslo utřeme do pěny a přidáme i mírně vychladlou kakaovou hmotu. Následně krém dáme do cukrářského sáčku a odložíme na 20 minut do chladničky.
  4. Krém stříkáme na vychladlé rohlíčky a dáme je pořádně zchladit. Teprve když je krém pořádně tuhý, máčíme v polevě (čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu s lžící oleje).
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit