NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Pařížské rohlíčky Milionové pařížské rohlíčky
Milionové pařížské rohlíčky
Recept Milionové pařížské rohlíčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Pařížské rohlíky peču během celého roku, nejen na Vánoce. Objevila jsem množství receptů na tuto sladkou dobrotu, ale zůstala jsem věrná tomuto receptu. Pokud spěchám, tak dělám i nepečenou verzi - jako těsto používám dlouhou dětskou piškotu. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   3.5.2019

Milionové pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíky peču během celého roku, nejen na Vánoce. Objevila jsem množství receptů na tuto sladkou dobrotu, ale zůstala jsem věrná tomuto receptu. Pokud spěchám, tak dělám i nepečenou verzi - jako těsto používám dlouhou dětskou piškotu. Autor: Triniti

45 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

1 ks
vejce
100 g
moučkový cukr
100 g
mleté ​​vlašské ořechy
1 PL
hladká mouka

Krém:

1 ks
vejce
40 g
kr. cukr
10 g
kakao
80 g
máslo

Poleva:

100 g
čokoláda
1 PL
olej
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Všechny suroviny na těsto vymícháme mixérem na jednotnou hmotu, kterou přendáme do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem stříkáme rohlíčky.
  2. Rohlíčky upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů dozlatova - trvá to asi 10 minut, rohlíčky kontrolujeme, každá trouba peče jinak.
  3. Nad párou vymícháme vajíčko s cukrem do tuhé pěny. Potom přidáme kakao a ještě krátce šleháme. Hmotu odstavíme a necháme mírně vychladnout. Máslo utřeme do pěny a přidáme i mírně vychladlou kakaovou hmotu. Následně krém dáme do cukrářského sáčku a odložíme na 20 minut do chladničky.
  4. Krém stříkáme na vychladlé rohlíčky a dáme je pořádně zchladit. Teprve když je krém pořádně tuhý, máčíme v polevě (čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu s lžící oleje).
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář