Milionové pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíky peču během celého roku, nejen na Vánoce. Objevila jsem množství receptů na tuto sladkou dobrotu, ale zůstala jsem věrná tomuto receptu. Pokud spěchám, tak dělám i nepečenou verzi - jako těsto používám dlouhou dětskou piškotu. Autor: Triniti

Přidal:, 3.5.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Pařížské rohlíčky, Zákusky, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Milionové pařížské rohlíčky

Suroviny

Těsto:
1 ksvejce
100 gmoučkový cukr
100 gmleté ​​vlašské ořechy
1 PLhladká mouka
Krém:
1 ksvejce
40 gkr. cukr
10 gkakao
80 gmáslo
Poleva:
100 gčokoláda
1 PLolej

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto vymícháme mixérem na jednotnou hmotu, kterou přendáme do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem stříkáme rohlíčky.
  2. Rohlíčky upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů dozlatova - trvá to asi 10 minut, rohlíčky kontrolujeme, každá trouba peče jinak.
  3. Nad párou vymícháme vajíčko s cukrem do tuhé pěny. Potom přidáme kakao a ještě krátce šleháme. Hmotu odstavíme a necháme mírně vychladnout. Máslo utřeme do pěny a přidáme i mírně vychladlou kakaovou hmotu. Následně krém dáme do cukrářského sáčku a odložíme na 20 minut do chladničky.
  4. Krém stříkáme na vychladlé rohlíčky a dáme je pořádně zchladit. Teprve když je krém pořádně tuhý, máčíme v polevě (čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu s lžící oleje).