Mini karbanátky s bramborami pečené v jednom pekáči

I vy máte rádi vaření nebo pečení v jednom hrnci bez zbytečně zašpiněného nádobí? Toto hlavní jídlo je pečené v jednom pekáči. Střídavě pokladete mini karbanátky s malými bramborami a zapečete v troubě. Omáčka je ze zakysané smetany, rajského protlaku a smetany na vaření. Masíčko zůstane šťavnaté, brambory budou měkkoučké a spolu s omáčkou to je opravdu chutné hlavní jídlo, které bude určitě chutnat každému.

Přidal:, 29.3.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Mini karbanátky s bramborami pečené v jednom pekáči

Suroviny

Karbanátky:
500 gmleté ​​maso
100 govesné vločky
2-3 stroužkyčesnek
1 ksjarní cibulka
1 PLpetrželka
podle chutisůl a pepř
1/2 lžičkykurkuma
1 ksvejce
150 mlbílé víno
Omáčka:
2 PLzakysaná smetana
1 PLrajský protlak
100 mlsmetana na vaření
100 mlvoda
podle chutisůl a pepř
červená mletá paprika a petrželka
Dále:
800 gmalé brambory
podle potřebymáslo nebo olej

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme hmotu na karbanátky. V misce smícháme mleté maso, ovesné vločky, které jsme rozmixovali na mouku, přidáme nasekanou petrželkou a na drobno nakrájenou jarní cibulku. Přidáme vajíčko, osolíme, opepříme, přidáme kurkumu, prolisovaný česnek a bílé víno.
  2. Vše spolu promícháme a z této hmoty vytvarujeme malé kuličky, které střídavě ukládáme s bramborami do máslem vymazaného pekáče.
  3. Poklademe brambory s karbanátky pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 30 minut.
  4. Připravíme si omáčku. Smícháme všechny suroviny na omáčku metličkou a zalijeme pečené brambory s karbanátky.
  5. Vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších 15 minut. Na závěr vrch posypeme nasekanou petrželkou a můžeme podávat.

Zdroj: Daninakuhinja