NejRecept.cz Část dne Oběd Mňamkové langoše se strouhaným sýrem
Mňamkové langoše se strouhaným sýrem
Recept Mňamkové langoše se strouhaným sýrem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: adkas

Jednoduché recepty, které jsou samozřejmostí v kuchařských knížkách. Málokdo už dělává takové klasické domácí langoše, které nám dělaly doma naše maminky i babičky. Chtěla bych se s vámi podělit o nejjednodušší recept na domácí langoše. My doma je potíráme česnekem a posypeme strouhaným sýrem. Někdo ještě přidává i tatarskou omáčku a kečup, my ne. Vyzkoušejte, je to opravdu velmi jednoduchý recept, který zvládne i začátečnice v pečení. Autor: Adkas

adkas adkas    ·   31.1.2017

Mňamkové langoše se strouhaným sýrem

Jednoduché recepty, které jsou samozřejmostí v kuchařských knížkách. Málokdo už dělává takové klasické domácí langoše, které nám dělaly doma naše maminky i babičky. Chtěla bych se s vámi podělit o nejjednodušší recept na domácí langoše. My doma je potíráme česnekem a posypeme strouhaným sýrem. Někdo ještě přidává i tatarskou omáčku a kečup, my ne. Vyzkoušejte, je to opravdu velmi jednoduchý recept, který zvládne i začátečnice v pečení. Autor: Adkas

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
hladká mouka
200 ml
mléka
1/2 kostky
droždí
1 lžičku
kr. cukr
2 lžičky
sůl
1 ks
vejce
125 ml
zakysaná smetana
1 ks
mrkev nebo brambor
česnek na potření
strouhaný sýr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. 100 ml mléka zahřejeme spolu s cukrem. Mléko nesmí být horké protože nevykyne droždí. Přidáme rozmrvené droždí a zamícháme. Jemně poprášíme moukou a přikryjeme malým talířkem a na teplém místě necháme kynout.
  2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Pak přidáme smetanu, vejce, kvásek a zbytek mléka, které jsme také trochu ohřáli. Vypracujeme těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme kynout.
  3. Pomocí lžíce, kterou jsme vložili do oleje odkrajujeme kousky těsta a rukama roztahujeme do tvaru placky. Pokud by se vám těsto lepilo na ruce, natřete si ruce olejem.
  4. Do rozpáleného oleje dáme pár kroužků očištěné mrkve nebo na plátky nakrájenou bramboru - to zabrání přepalování oleje. Uložíme langoš a smažíme z obou stran dozlatova.
  5. Ihned po vyjmutí potřeme langoš česnekovou polevou - česnek prolisujeme do trochy vody, osolíme a promícháme.
  6. Před podáváním vrch posypeme strouhaným sýrem a podáváme.

Můj blog: Adkas-tastyfood

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář